Föräldrarnas ord efter VM-guldet: "Hon är så stark"

Efter silver i sprinten nådde Hanna Öberg ännu högre under onsdagens distanslopp. Både pappa Tomas och mamma Viktoria Öberg var med på firandet i Oberhof när dottern lyckades bärga VM-guldet.

Hanna Öberg firar VM-guldet i distans med pappa Tomas och mamma Viktoria.

Hanna Öberg firar VM-guldet i distans med pappa Tomas och mamma Viktoria.

Foto: Mathias Bergeld

Skidskytte2023-02-15 17:32

Succén för det svenska damlandslaget i skidskytte-VM fortsatte under distans-loppet. Linn Andersson lyckades ta silver, och högst upp på prispallen stod Norrbottens egna Hanna Öberg. Med på plats i Tyskland fanns mamma Viktoria Öberg, som beskriver känslorna i SVT:s sändning.

– Det var sjukt spännande, vilken tävling! Man känner sig helt matt efteråt, säger Viktoria.

Även pappa Tomas Öberg var med när Hanna bärgade guldet. Trots att de följt sina döttrar i stora mästerskap länge nu, innebär det inte att nervositeten har minskat.

– Nej alltså det blir bara värre och värre, jag förstår inte. Varenda skjutning och varje serie blir en pärs där magen vill vända sig ut och in, säger pappa Tomas till SVT och skrattar.

Att Hanna skulle göra ett så här starkt VM var långt ifrån självklart på förhand. Men trots en svajig säsong i ryggen lyckades hon uppenbarligen komma i form till mästerskapet. Viktoria hyllar dotterns nerver.

– Hon kommer ju in i mästerskapet från en, kanske även två säsonger som inte varit de bästa. Att gå från att inte ha tagit en enda individuell pallplats till att sedan ta både silver och guld nu under VM – alltså hon är så stark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!