Efter fiaskot förra helgen: Sverige på pallen

Förra helgens fiasko var glömt. Nu blev Sveriges skidskytteherrar, med Piteååkaren Jesper Nelin på förstasträckan, tvåa efter Norge i stafetten i Hochfilzen.

Peppe Femling svarade för en stark insats efter fiaskot förra helgen.

Peppe Femling svarade för en stark insats efter fiaskot förra helgen.

Foto: TT

Skidskytte2022-12-10 15:12

Sverige hade ett bra läge inför den sista sträckan i lördagens världscupstafett i Hochfilzen. Peppe Femling hade lämnat över till Sebastian Samuelsson på en andraplats och den placeringen höll den svenske stjärnan in i mål.

Det blev straffrunda för Vetle Sjåstad Christiansen vid sista skyttet efter fyra ganska grova missar. Men norrmannen hade ändå marginal ner. Sebastian Samuelsson hade en bom på sista skyttet och gick ut som tvåa, 29 sekunder efter Norge.

Tysklands Benedikt Doll var 15 sekunder efter Samuelsson vid sista skyttet. Men Doll kom aldrig riktig nära och Sverige defilerade i mål som tvåa. 

Peppe Femlings skytte havererade i förra helgens stafett, men på lördagens tredjesträcka hade han bara en bom, det sista skyttet i det liggande skyttet. Han tog sedan in sex sekunder på franske stjärnan Emilien Jacquelin in till växlingen och var trea där. 

– Jacquelin och (Johanne Thingnes) Böe ska vara i en annan division. Att jag klarade att åka med Jacquelin idag betyder mycket, säger Peppe Femling till SVT.

Före Femling hade Piteååkaren Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma gjort stabila sträckor. Jesper Nelin hade en bom i liggande och en i stående på inledningssträckan. Men åkformen har han verkligen och han växlade tio sekunder efter Norge.

Ponsiluoma körde också bra, men hade totalt fyra bommar. Han växlade ändå över som tvåa till Femling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!