Kalla laddar upp – i Idre

Idre har äntligen fått snö – då har Charlotte Kalla anlänt för träningsläger tillsammans med resten av landslaget. Däremot slopar Marcus Hellner lägret.

Charlotte Kalla är på plats i Idre med landslaget.

Charlotte Kalla är på plats i Idre med landslaget.

Foto: Linda Wikström

Skidor/Idre2015-11-11 10:36

Snöbristen i landet har påverkat skidåkarna, men nu har Idre lyckats jobba i hop ett dugligt skidspår. Det är med hjälp av lagrad snö från fjolårets alpina backe som man lyckats göra i ordning spåret.

Då har det svenska skidlandslaget också intagit Idre för ett en vecka långt träningsläger.

– Idre ska ha en stor eloge för ett fantastiskt jobb med snön, trots svåra yttre omständigheter med mildväder, säger förbundskaptenen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Piteå Elitåkarna Charlotte Kalla, Jennie Öberg, Magdalena Pajala och utvecklingslandslagets Jesper Modin är samtliga på plats i Idre för att vässa formen. Däremot är inte Marcus Hellner med landslaget den här veckan.

När även Gällivare har lyckats färdigställa ett skidspår så har Hellner valt att köra försäsongsträningen på hemmaplan.

– Vi får hoppas att Bruksvallarna får snö så att säsongspremiären kan avgöras som planerat den 20-22 november, säger Rikard Grip och fortsätter:

– Vi hade toppdagar i Val Senales och Mallorca senast och hoppas kunna följa upp arbetet med att optimera tekniken och fysiken hos åkarna innan de drar på sig nummerlapparna och börjar kriga om världscupplatser till Ruka, Finland, den 27-29 november, säger Grip i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!