Hemmalaget gick ifrån till en ledning med 20–9 i den första perioden men sedan kom en svacka där man tappade till 20–18. Jämtland Basket var sedan i ledning i period två men i den tredje tog BC Luleå kontrollen över matchen och släppte den aldrig. Luleå vann till slut med 99–88.

– Jag tycker att vi visar bättre energi än vi gjorde i andra halvlek i Umeå i tisdags och det var helt klart ett steg i rätt riktning inför slutspelet, säger Tim Kearney.

Han fortsätter:

Artikelbild

–  Vi började bra men de kom tillbaka bra i första. Men vi nöter på och får till vårt spel och då tycker jag att vi är farliga.

Innan matchen var Luleås plan att få stopp på skyttarna Adam Rönnqvist och Teyvon Myers, under den första halvan var de nästintill neutraliserade men slutade ändå på 16 respektive 18 poäng vardera.

– Båda gör en del poäng men jag tycker att vi håller dem på deras snitt och gör ett ganska bra jobb med dem. Myers får göra lite poäng i slutet av matchen men det är ett bra lag med skickliga spelare så att hålla dem på 16 och 18 poäng tycker jag är bra.

Segern mot Jämtland var Luleås 20:e raka mot laget.

Artikelbild

– Det har ju blivit så och blivit en liten grej. Kanske mer för Jämtland än för oss, det känns nog lite jobbigt för dem att åka hem med den här förlusten i bagaget.

– Fantastiskt kul att vi hållit igång den sviten, säger Kearney.

Vad blev nyckeln till segern idag?

– Energin och lagspelet. Det är många som gör poäng och jag tycker vi har roligt tillsammans, vi får igång publiken och det ser ut som vi vill göra och det är viktigast för oss.