Skänker 1 000 biljetter till vårdpersonal

Det är många som vill visa hälso- och sjukvården uppskattning i dessa dagar.

Premier League-klubben Brighton gör det i form av minst 1 000 gratisbiljetter – och utmanar andra klubbar att följa efter.

25 mars 2020 16:55

Precis som andra nationella sjukvårdssystem ställs brittiska NHS just nu inför svåra prövningar. De som arbetar inom hälso- och sjukvården förtjänar den största respekt, anser fotbollsklubben Brighton & Hove Albion som därför donerar ett minimum av 1 000 matchbiljetter till NHS-personal.

Den engelska högstaligan Premier League är pausad och återupptas som tidigast den 30 april. Under tiden försöker klubbar som Brighton dra sitt strå till stacken under coronakrisen.

Välgörenhetsstafett

"Vi känner att vi genom den här lilla gesten kan visa vår tacksamhet till personalen inom NHS, som för vår skull står i frontlinjen av det här slaget. Och att vi på det här sättet kan ge dem något att se fram emot", säger Brightons vice ordförande Paul Barber.

För att få andra klubbar att följa exemplet inleder man också ett slags välgörenhetsstafett. Brighton har nu skickat pinnen vidare till ligakonkurrenten Bournemouth, som tänker matcha initiativet med 1 000 gratisbiljetter.

Lånar ut arenan

"Vi kommer att skicka stafettpinnen vidare till en annan klubb med förhoppningen att fotbollen i stort kan visa dess tacksamhet till vårt lands NHS-arbetare", säger Bournemouths ordförande Jeff Mostyn till Brightons hemsida.

Ett annat Premier League-intiativ kommer från Watford som ställer sin arena Vicarage Road till stadens distriktssjukhus förfogande.

"Vi måste glömma fotbollen för en stund och göra allt vi kan för att stötta NHS och, i synnerhet, Watford General Hospital", säger Watfords ordförande Scott Duxbury i ett uttalande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-AFP-Reuters