Far och dotter Lundmark slog till i Sikfors

Sista tävlingen tillsammans för Brage Lundmark och hans dotter Sofie Lundmark. Då slog de till och vann sin klass för andra gången i rad i Sikforsrundan.- Det var kul, speciellt när det var sista tävlingen med Sofie, säger Brage Lundmark.

l Sofie Lundmark och Brage Lundmark.

l Sofie Lundmark och Brage Lundmark.

Foto:

Sikfors2012-12-31 06:00

Brage och Sofie Lundmark hade inga problem med att vinna Volvo-klassen. Det blev sedan väldigt jämnt när totalsegraren skulle utses. Marcus och Lars Nilsson från Vännäs hade samma placeringar och tidsdifferens. Det blev till sist bästa tid på den tredje och sista sträckan som avgjorde.

- Vi låg jäkligt bra till att vinna totalt men växellådan gick sönder med ett par kilometer kvar så jag hade bara fyrans växel. Vi tappade all fart när vi passerade en bil så de sista 100 metrarna kröp vi bara in i mål. Jag vågade inte växla för då kunde det bli helstopp. Det var bättre att vi kunde ta oss i mål och vinna klassen än att vi ska bli ståendes, säger Brage Lundmark.

Satsar mot VM
Sikforsrundan var hans sista tävling med sin dotter Sofie Lundmark som kartläsare. Hon ska nämligen satsa mot VM 2016 och kommer då att vara kartläsare till den 18-årige Gävleföraren Emil Bergkvist.

- Det är ett team kring Emil som bestämt sig för att satsa på honom. De frågade mig om jag ville vara kartläsare och det nappade jag på, säger Sofie Lundmark.

- Kul för henne men det är ju lite vemodigt för mig, men det är bara att gratulera. Det är ju en dröm man haft själv att få prova på något sådant där. Kul att hon får chansen. Det är få förunnat, säger Brage Lundmark.

Länsframgångar
Deras vägar skiljs åt när det är dags för Sverigeserien den 19 januari i Torsby. Då kommer de också att tävla mot varandra.

- I år ska vi vinna Sverigeserien och testa på några SM-tävlingar. 2014 är målet att vinna SM i vår klass och året efter ska vi vinna SM-totalt. 2016 blir det utlandsstart. Det blir tufft men det går ju att fixa om man vill och har någon som tror på en. Vi åkte ner till Gävle förra veckan och träffade hela teamet och det kändes jättebra så nu är det bara full fart framåt, säger hon.

Tomas Lahti och Tomas Wikström, NMS Boden/Kalix MK, vann klassen 2WD. Robert Niemi och Jenny Hapasari-Niemi vann klassen App-K. Ekonomiklassen vanns av Tobias och Jonas Forsman, Skellefteå MS. Klass 4WD vanns av Marcus Nilsson och Lars Nilsson, Vännäs MK, som även blev totalsegrare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!