Vänner för det mesta

Rivaler i skogen och vänner på sidan av tävlandet.
Evelina Wickbom och Emma Bergström är vana att slåss med arandra om segern.
- Vi är vänner, men det är klart att känns surt om hon vinner över mig, säger Bergström.

VÄGVAL. Evelina Wickbom (blå) vann kampen över kompisen Emma Bergström (röd). Här visar hon sina vinnande vägval för den snabbfotade Kalixtjejen.

VÄGVAL. Evelina Wickbom (blå) vann kampen över kompisen Emma Bergström (röd). Här visar hon sina vinnande vägval för den snabbfotade Kalixtjejen.

Foto: Niklas Henriksson

Seskarö2011-05-16 06:00

Den första av två tävlingar under söndagens orienteringspremiär fick en väntad segrare i klassen D 18. Evelina Wickbom, Vittjärvs IK, vann den inledande medeldistanstävling och hade ledningen inför den avslutande sprinten och stor chans att vinna stå överst i den sammanlagda tävlingen, men bara med dryga minuten mot jagande rivalen Emma Bergström, OK Vargen, och finskan Milla Maijala.

- Medeldistansen gick bra, jag missade egentligen ingenting. I sprinten så sprang jag åt helt fel håll i starten, men efter det gick det bra, säger Wickbom.

Maijala vann
Men det räckte inte för att ta hem totalsegern. Milla Maijala vann sprinten och gick om Wickbom i totalen.

Det blev istället en kamp om titeln "bästa norrbottning" mellan Wickbom och Bergström - en kamp som vittjärvstjejen gick segrande ur.

- Evelina är mycket bättre, orienteringstekniskt, än mig, men det brukar jämna ut sig eftersom att jag är en snabbare löpare. I dag var hon helt enkelt starkare, säger Bergström och fortsätter:

- Vi brukar vara i topp när det är tävlingar i Norrbotten, så vi vet var vi har varandra. Vi är vänner på sidan om och jag är glad när det går bra för henne, även om det är såklart känns surt om det innebär att jag inte vinner.

Maxstipendiat i skogen
I klassen H 18 blev det inga överraskningar. Jonas Larsson, Bergnäsets AIK, kammade hem totalsegern, trots att träningen har uteblivit den senaste tiden på grund av sjukdom.

- Det gick bra idag, jag har inte bommat så mycket. Det känns skönt att få en så bra start på säsongen trots att jag inte hade de bästa förutsättningarna, säger Larsson.

I torsdags vann Tobias Karlsson Maxstipendiet för sina framstående resultat
i längdskidor, skidskytte och fotboll. På söndagen var han ute i Seskarös skogar för att orientera.

- Första tävlingen gick inte bra alls, men sprinten blev ett lyft för min del. Jag ser det hela som ett träningspass,
eftersom att orientering inte är min huvudsport. Jag bommar så pass mycket att det blir ett ordentligt pass, det blir så om man är ute och snurrar i skogen i en timme. Men det är väldigt kul, måste jag säga, konstaterar Tobias Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!