Succé för Luleåtalangen – seglade hem guldet

18-åriga Luleåtalangen Hanna Irebjörk och hennes vän Jenny Hammersland seglade hem guldet i junior-SM i klassen 29er.

De två vännerna tog förstaplatsen trots att de bara seglat ihop i ungefär en månad.

De två vännerna tog förstaplatsen trots att de bara seglat ihop i ungefär en månad.

Foto:

SEGLING2018-10-10 13:18

Förhoppningarna var bara att de skulle göra deras bästa, då de två vännerna bara seglat med varandra i en månad. Deras bästa visade sig räcka väldigt långt och tillsammans fick Hanna Irebjörk och Jenny Hammersland kliva högst upp på pallen.

– Det känns jättekul, vi har varit på en regatta innan och då gick det hyfsat bra, så vi ville väl se hur långt det skulle räcka och det räckte ju hela vägen, säger Hanna Irebjörk.

Till vardags studerar Hanna Irebjörk vid Motala Seglargymnasium. Hon tog beslutet att flytta vid bara 16års-ålder och nu bor Irebjörk drygt 100 mil ifrån familjen i Luleå.

– Det var en omställning, vissa gånger så saknar man ju familjen väldigt mycket, men man får ändå göra det man vill göra så jag tycker att det var värt det. Jag kände att det var det jag ville göra och om jag skulle få möjligheterna för att komma långt så behövde jag flytta, säger Irebjörk.

Junior-SM blev sista tävlingen för året för Hanna Irebjörk och nu planerar hon inför nästa säsong, men det långsiktiga målet har hon klart för sig.

– Det vore absolut kul att vara med på OS, det är det slutgiltiga målet.

Men det krävs mycket träning för att ligga på topp och på grund av klimatet i Sverige är det långa uppehåll från säsong till säsong. Då gäller det att hålla sig i form utan att kunna träna på vattnet.

– Det blir mycket styrketräning och kondition, det tar upp en stor del av tiden. På en snittvecka tränar jag ungefär 12 timmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om