Från topplag till spelande lag. IFK Arvidsjaur har bytt skepnad. - I fjol var poängen viktigast - då spelade vi jättedålig fotboll, säger Emil Lindmark.

ny idé. IFK Arvidsjaur försöker fokusera på spelet i stället för poängen i årets division IV.  Uppe till vänster: Daniel Risberg mot Emil Öhman Linder, nere till vänster: Emil Lindmark mot Magnus Johansson. Foto: Mats Bengtsson

ny idé. IFK Arvidsjaur försöker fokusera på spelet i stället för poängen i årets division IV. Uppe till vänster: Daniel Risberg mot Emil Öhman Linder, nere till vänster: Emil Lindmark mot Magnus Johansson. Foto: Mats Bengtsson

Rosvik2009-08-18 06:00
Rosvik-IFK Arvidsjaur0-4
Förra årets tabelltrea mot förra årets tabellfyra. IFK Arvidsjaur mot Rosviks SK.Men skillnaden från 2008 är stor - framförallt tabellmässigt, inför veckans match låg lagen sexa och nia.När omgången dragit igång var det stor skillnad på lagen. IFK tog tag i handlingen direkt och hade en förkrossande bollinnehav i den första halvleken. När gästerna anföll gjorde de det med hela laget - medan Rosvik jobbade med snabba omställningar, då oftast Jens Svanberg blev för ensam på topp.Rullar boll
- Vi hade spelat hela tiden men det hade kunnat vara oavgjort i paus, de hade tre-fyra riktigt bra chanser, sa Arvidsjaurs Emil Lindmark, som dominerade mittfältet och gjorde 1-0 på hörna.Trots att IFK hade med sig 2-0 i halvtid, efter att även Daniel Risberg gjort mål, skapade Rosvik minst lika många chanser.Jens Nilssons nick räddades på mållinjen, Klas Erikssons stenhårda skott gick strax ovanför ribban och Daniel Risbergs friläge blev till ett skott utanför.- Vi har ändrat på vårt spel till i år då vi bytte tränare (till Leif Johansson). Vi rullar boll och skapar chanser, då kan det bli enkla lägen bakåt i stället, sa Emil Lindmark.Till den här säsongen har laget bytt taktik, vilket har inneburit färre poäng i tabellen men ... - Det är mycket roligare att spela i år, sa Lindmark."Det räcker inte"
Mot Rosvik fungerade dessutom spelidén perfekt och IFK kom fram i en mängd chanser, hade inte Emil Öhman Linder funnits mellan hemmalagets stolpar skulle resultatet varit annorlunda.- De hade lite press. Jag tycker själv att jag spelade bra - men vi slarvade lite mycket i backlinjen, sa Rosviks bästa spelare.Matchen avgjordes tidigt i den andra halvleken då Lindmark och Risberg hade blivit tvåmålsskyttar efter tolv minuters spel.- Där punkterades matchen. Vi säger alltid att vi ska vända på steken i halvtid och så höjer vi tempot. Men det räcker inte att börja när man redan ligger under, sa Öhman Linder.Förlusten innebär att Rosvik kan glömma en placering på den övre halvan, dock är Harads nollpoängare en säkerhet neråt.Tre poäng för Arvidsjaur innebar att laget knep det sista halmstrået för att haka på i toppen. Men, som sagt:- Vi har ingen ambition att vara där eller att gå upp. Vi vill spela fotboll, inte fokusera på poängen, sa Emil Lindmark.
Matchens lirare Johan Holmqvist, IFK Arvidsjaur, stressade hela tiden Rosviks backlinje och låg bakom 2-0. Kunde själv ha gjort något mål om han förvaltat chanserna bättre.