Rösta: årets mål i Norrbotten 2019

Nu ska det avgöras - vem gjorde årets fullträff i den lokala fotbollen?

4 november 2019 14:26

Teknisk perfektion från Damallsvenskan, en osannolik dubbel-bicycleta i division 5, en hästspark från division 4 eller kanske någon av IFK Luleås karakteristiska soloraider? Vi har tagit fram tolv kandidater till årets mål, som ni nu kan se och rösta på längst ned i artikeln.

Vinnaren presenteras på Norrbottens Fotbollsgala, som sänds på våra sajter den 7 november klockan 20.00. En jury har sista ordet om vem som vinner, men ni som röstar kommer ha goda chanser att påverka juryns arbete genom att rösta på er favoritkandidat.

Juryns kommentar till kandidaterna :

Filip Berglund, Storfors AIK – Älvsby IF

Han har gjort sig känd för att ha Norrbottens hårdaste skott. ”Han gör ett antal såna där mål per säsong” säger en av hans gamla lagkamrater. Men just det här, från Arnes Bil Cup, fastnade på film. Sicken häxpipa…

 

James Burgin, Piteå IF – Täfteå IK

Vänsterfotade Burgin testade för ovanlighetens skull med högern, och fick se bollen segla upp i krysset. Han blev så glad att han slog volter av glädje – bokstavligt talat.

 

Islam Burman, Kramfors-Alliansen – IFK Luleå

IFK-spelaren dribblar sig igenom hela hemmalagets försvar och placerar iskallt in bollen. Ljudet är för svagt för att det ska uppfattas, men i bakgrunden hörs sekretariatet: ”Det var det jävligaste jag sett…”

 

Klara Grahn, IFK Östersund – Notvikens IK DFF

Frispark från 23 meter. Klara Grahn klipper till – och får se kulan stiga hela vägen upp i det bortre krysset.

 

Nina Jakobsson, Piteå IF DFF – Eskilstuna United DFF

Så vackert, så elegant. Nina Jakobsson får det svåra att se enkelt ut när hon placerar upp den i bortre krysset, bakom Eskilstunas målvakt Emelie Lundberg.

 

Edward Nguyen, Parkalompolo IK – Kiruna FF

Det är inte ofta man får se cykelsparkar gå in i division 5. Men Edward Nguyen fick en fin träff – och mannen som filmade med sin mobil gick bananas.

 

Arish Nouri / Patrik Pettersen, IFK Luleå – Ytterhogdals IK

Patrik Pettersen får bollen. Tar sig förbi en gubbe. Sedan två. Sedan tre. Fyra. Fem… När nio (!) man är passerade slår han bollen snett inåt bakåt till Arish Nouri som klipper upp den i krysset på ett tillslag.

 

Rebekah O’Brien, Kvarnsvedens IK – Assi IF

Vi skulle kunna kalla målet ”Assi special”, för Risögrundslaget har gjort flera liknande mål i år. Men Rebekah O’Briens fullträff mot Kvarnsveden är påpasslig. Står målvakten ett steg för långt ut? Då är det bara att klippa till!

 

Patrik Pettersen, IFK Luleå – Ytterhogdals IK

Med bollen klistrad vid fötterna likt en Playstation-spelare snurrade Patrik Pettersen upp hela Ytterhogdals försvar, för dagen dock fyllt av yra höns, innan han avslutade med att tunnla målvakten.

 

Erik Viklund, Hemmingsmarks IF – Storfors AIK

40-årige Viklund var sugen på en ny säsong. Så sugen att han, redan i premiären, drog iväg årets hästspark på LF Arena.

 

Robin Vikström, Hedens IF – IFK Arvidsjaur

Det har inte skett många gånger i världsfotbollens historia, men på Olympia i Heden skedde det den 4 maj 2019: Robin Vikström satte en bicycleta – som assisterades av en annan bicycleta. Årets mål? Vi får se. Men garanterat årets mest annorlunda mål.

 

Sanna Ylianttila, Assi IF – Umeå IK

Säg ordet ”drömmål”, och man börjar direkt fantisera om en utsida på ett tillslag som borrar sig in i bortre gaveln. Precis ett sådant mål som Sanna Ylianttila satte i verket mot Umeå IK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!