Robin Sandberg: "En ganska dålig insats"

Luleåcoachen Robin Sandberg ansåg att det var Luleå Baskets missar som blev skillnaden i derbyt.

Luleå Baskets coach Robin Sandberg.

Luleå Baskets coach Robin Sandberg.

Foto: Johan Löf

Basket2019-10-03 21:07

Norrbottningarna fick en riktig mardrömsstart på matchen. Umeå tog först ledningen med 7-0 och gick sedan ifrån till hela 13-3 när knappt sex minuter återstod av den första perioden.

Efter Luleåcoachen Robin Sandbergs första timeout började Luleå Basket få ordning på spelet.

– Vi er upp så enkla saker, allt från returtagning till screensituationer och enkla poäng. Det var vårt stora problem men vi gjorde inga större ändringar egentligen, säger Robin Sandberg. 

– Förutom det så tycker jag överlag att det var en okej insats. Men de där misstagen gör så mycket och defensiven är vi mest missnöjda med. Att släppa in 76 poäng är vi inte nöjda med. 

Med åtta sekunder kvar var ställningen 75-73. Nnamaka foulade direkt och Umeå fick straffkast. Lawrence missade den ena och Luleå fick en sista chans men Jovanovic missade skottet och A3 Basket vann till slut med 76-73.

– Jag tycker att det är så konstigt att vi bara förlorar med tre poäng egentligen. Vi gör en ganska dålig insats och jag är inte jättenöjd med den. Sen är det starkt av oss att på något sätt orka, fast det sker i min värld ganska konstiga saker på planen. Det rä tidigt på säsongen men det borde ändå inte vara så tycker jag,

– Men vi fortsätter spela de här sista minuterna och gör de bra. Det tar vi med oss men sen finns det mycket lärdomar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!