Tionde plats i Nordiskt Baltiskt för Marklund

Piteåryttaren Clara Marklund hamnade på tionde plats i Nordiskt Baltiskt Mästerskap i Ypäja, Finland. "En bra erfarenhet att ha med sig inför fortsättningen", säger Marklund.

Clara Marklund klappar om hästen Clara 86 efter några dagars tävlande under tuffa förhållanden.

Clara Marklund klappar om hästen Clara 86 efter några dagars tävlande under tuffa förhållanden.

Foto: Privat

Ridsport2021-07-05 17:23

En 14:e plats i torsdags och avancemang till en nionde i fredags innebar hyfsat slagläge inför söndagens två avslutande omgångar.

– Chansen till medalj var väldigt liten inför söndagens två omgångar. Det fattades inte mycket till en fjärdeplats och de hade inga marginaler med sig den här gången. Faktiskt lite ren otur vid ett par av nedslagen, säger ledaren Linda Marklund.

Snittet under de tre tävlingsdagarna låg på fyra fel, alltså ett nedslag per runda.

– Det var tuffa förhållanden i Finland. Över 30 graders värme, men lika för alla. Clara 86 var trött inför den sista delen på 1.40. Känslan var annars att det var där de skulle ha möjlighet att klättra några placeringar i resultatlistan, säger Linda Marklund.

Clara Rosengaard Hansen (AK Cavalion) , Danmark vann mästerskapet före svenskan Ebba Kewater (Nimbus). Norskan Rikke Rudseng (Gezel) hoppade in på sista pallplatsen. Felicia Lång blev näst bästa svenska på sjätteplats med sin Third Time Lucky. Clara Marklund och Clara 86 tionde och Josefin Thorell (Sligo Land Du Roed) på platsen bakom.

Längre fram i sommar väntar Svenskt Mästerskap som avgörs på Mantorp travbana utanför Linköping. Då väntar hektiska dagar för familjen Marklund med tre medalj-jagande döttrar på hästryggarna, Europabaserade Wilma i seniorklassen, Clara i junior och minstingen Tyra Marklund i ungdoms.

Nästa säsong tar Clara steget från junior till Young Rider.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!