Lilla Ryttarspelen avgjordes i Boden

Bodens Ridklubb arrangerade en hel ridsportshelg med både hoppning och dressyr. Och det blev dramatiskt på alla nivåer.

Segrare i lätt A:1. Olivia Landin Mattsson, Bodens RK, och hennes ponny Brynithon "Bobby" the Vision.

Segrare i lätt A:1. Olivia Landin Mattsson, Bodens RK, och hennes ponny Brynithon "Bobby" the Vision.

Foto:

Ridsport2017-09-07 07:00

Vädret blev fantastiskt, domarna var nöjda och funktionärerna kunde njuta i solen.

– Vi har fått väldigt bra respons av alla deltagare och domarna som tyckte att det blev väl genomfört, säger Ulrika Holmqvist, tävlingsledare i Bodens Ridklubb.

Under lördagen kom 61 ekipage till start i hoppningen, men det var också en kombinationstävling i Lilla Ryttarspelen för ponnyhästar med 15 deltagare, som även ställde upp i söndagens dressyr.

Julia Järnberg, Vuollerims Ridklubb, tog hem kategori B, Alva Bjuhr, Ridsällskapet Balans, vann kategori C och Kajsa-Stina Olofsson, Ridklubben Dundret, segrade i kategori D.

– Kombinationstävlingen var väldigt uppskattad, säger Ulrika Holmqvist.

Och för 14-åriga Alva Bjuhr, som tävlar för Björsbyklubben Balans, blev det en helg att minnas. Hon charmade domarna på allra bäst sätt.

– Vi har inte tävlat så mycket. Det här var första gången vi presterade en dubbelnolla och det kändes skönt, sa Bjuhr till Kuriren och NSD.

Först noll fel i första omgången. Därefter noll fel i särhoppningen. Bättre än så kan det inte gå. Men segern satt långt inne. Elsa Nordström, Luleå Ridklubb, på Thunder King presterade också en dubbelnolla. Men Alva Bjuhr var lite snabbare, 24,29 sekunder mot 24,98.

Olivia Landin Mattsson, Bodens Ridklubb, visade sin klass för hemmapubliken när hon segrade i lätt A:1.

Ida Ökvist, Luleå Ridklubb, tappade balansen och trillade av sin häst Gig Saw. Ambulans tillkallades till tävlingsområdet, men hon kunde på egen hand resa sig och gå därifrån.

– Nu vill jag träffa min häst, sa hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om