Högt tryck på Kurirenmästerskapet

Årets Kurirenmästerskap pressades till bristningsgränsen, faktum är att det var så stort intresse att alla inte ens kunde vara med.

Alma Klasson och Enegårdens Kandy är också en av tre kurirenmästare!

Alma Klasson och Enegårdens Kandy är också en av tre kurirenmästare!

Foto: Filip Öhman

RIDSPORT2018-11-11 18:12

Det blev ett hårt tryck på Kurirenmästerskapet, som i vanlig ordning lockade in ryttare från hela länet. Totalt ställde 58 ponnyekipage upp i tävlingen och långt fler visade intresse. Tyvärr kunde inte alla delta i tävlingen då trycket blev för högt och en brist på dressyrdomare pressade eventet till max.

– Vi fick tyvärr begränsa startfältet lite eftersom vi hade en domare mindre än vad vi brukar ha i dressyren och vi var nog till och med lite över maxgränsen för antal deltagare, men annars har det flytit på bra, säger tävlingsledare Martina Eriksson.

Det finns även ett stort intresse från utanför länet att få delta, men tävlingen är fortsatt till för deltagare från Norrbotten och det är inte något som man vill ändra på.

I helgen har alltså 58 deltagare, indelat i tre kategorier, gjort upp om att krönas till kurirenmästare och slutligen stod det klart att de tre vinnarna heter, Sunn-Inga Rimpi, kategori D, Alma Klasson, kategori C och Klara Windstam, kategori B.

Det här hade de att säga om sitt tävlande:

– Det är många startande så det blir lite större konkurrens. Det är roligt att få göra båda grenarna, hoppningen är min favorit egentligen, men han går bättre i dressyr. Jag var med förra året och året innan det så vann jag faktiskt med en annan ponny, säger Sunn-Inga Rimpi från Jokkmokks Ridklubb.

– Jag var med förra året också, men då blev jag inte placerad. Nu har vi tränat mer, lite extra mycket på dressyren. Han är lite svår att hålla lugn ibland, säger Alma Klasson från Ridklubben Dundret.

– Det var nog själva tävlandet som var höjdpunkten, men det är kul att de räknar ihop både hoppningen och dressyren. På andra tävlingar brukar det oftast vara indelat, säger Klara Windstam från Bodens Tävlingsryttarsällskap.

Framtidsdrömmar inom ridsporten har alla tre, vissa lite större än andra, men klart är att ambitiösa är de alla tre.

– Jag vill vara med på VM, säger Klara Windstam med ett skratt.

– Jag vill komma tillbaka hit och rida i högre klasser, men sedan vill jag vara med på ett SM, säger Alma Klasson.

– Jag har nog inte några jättemål, vill bara komma så långt som möjligt och få bra hästar, säger Sunn-Inga Rimpi.

Resultat Kurirenmästerskapet

Kategori B: 1, Klara Windstam, 2, Ida larsson, 3, Alma Curan, 4, Alva Karlsson och Lovisa Lindström (samma poäng), 6, Klara Johansson och Agnes Säfström, 8, Elin Fagervall.

Kategori C: 1, Alma Klasson, 2, Hanna Knutsson, 3, Alva Bjuhr och Elsa Nordström, 5, Maja Larsson, 6 Maja Sjaunja, Hedda Fabricius och Edvin Pettersson, 9, Alma Klasson, Moa Gard, Linn Landström och Lisa Näsvall, 13, Ida Ökvist, 14, Vera Parviainen, Jenny Wredendal, Celina Lundström, Olivia Bergenstråle, Ida Forsberg, Hanna Norén, Alexandra Emmoth och Paulina Göransson, 22, Alice Westerberg, Josefine Sandström och Lovisa Nordberg, 25, Stina Jonsson och Mimmi-Tuva Nilsson.

Kategori D: 1, Sunn-Inga Rimpi, 2, Nadja Länta, 3, Hilda Nordvall, 4, Liv Dagertun, 5, Amanda Bergman och Emma Eklöf, 7 Julia Hermansson och Hanna Mäki Enoksson, 9, Linn Persson Tegelid, 10, Ella Eriksson, Hannah Söderholm och Emmy Mörk Lundberg, 13, Hilda Larsson, Maja Johansson, Maja Sandahl, Alice Lehto Stenberg och Maja Sjaunja, 18, Linn Åström Selberg, Lova Halvarsson, Ida Olsson och Linn Persson Tegelid, 23 Elin Hansén och Agnes Bergkvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!