Clara nöjd trots missad topplacering i junior SM

Clara Marklund tappade ett par placeringar under finalpasset i junior SM. "Men hon är nöjd med tävlingen ändå. Den gav en hel del erfarenhet inför fortsättningen", kommenterade ledaren och mamman Linda Marklund.

Clara Marklund, Piteå Ridklubb

Clara Marklund, Piteå Ridklubb

Foto: Monique de Smit

Ridsport2021-08-16 08:43

Tyra och Clara Marklund är talangfulla småsyskon till prisade ryttarinnan Wilma Marklund. 

– Tyra och Clara tog sig till final i sina respektive klasser i ett SM. Flickorna är nöjda även om det blev en del oturliga rivningar, men så är det ju för de flesta, konstaterade Linda.

Clara Marklund och hästen Clara 86 noterades för fyra nedslag (16 fel) under finalpasset.

– Banan var riktigt svår. Faktiskt de svåraste jag sett under ett SM. Clara red bra och Clara 86 försökte, men hon har inte prövat en så här svår bana tidigare, sa Linda.

Närmast väntar inomhus SM för systrarna Marklund. Tyra rider i Kungsbacka vecka 44 och Clara i Strömsholm veckan efter.

– Då hoppas Clara kunna hoppa med sin förstahäst Emeraude Lux N. Hästen är tillbaka i träning efter skadan i Holland i våras, men vi ville inte chansa till den här tävlingen med honom. Det är en yngre häst i sammanhanget, berättade Linda.

Nästa säsong tar Clara Marklund steget in i klassen Young Rider som är strax under seniorerna.

– Det är ju som alla vet små marginaler i den här sporten och en massa om och men. Det blev några rivningar som snuddade hindren och det var inte långt från en topp fem-placering. Det är ett om att säga att hon varit högre upp i resultatlistan än en femtondeplacering med Emeraude Lux N, Det är i alla fall hästen hon hoppas rida i kommande inne SM, kommenterade Linda Marklund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!