Under torsdagskvällen kommer Frölunda på besök och Luleå Hockey är på jakt efter säsongens första trepoängare.

Sedan klubben tog steget upp i finrummet 1984 har laget aldrig tidigare inlett en säsong utan en fulltidsseger på de sex första matcher.

– Det är ingenting vi funderar på. Så länge prestationerna är bra, som jag tyckte den var senast, så tänker vi inte på det, säger Luleås huvudtränare Thomas "Bulan" Berglund.

Luleå Hockey har haft problem med att stänga matcherna. I premiären mot Örebro ledde laget med 3–0, men sedan kom gästerna ikapp och det slutade med ett straffavgörande som Luleå gick vinnande ur. Senast mot Linköping ledde Luleå med 3–1 i mitten av andra perioden men Linköping kom tillbaka och vann sedan på övertid.

På sex matcher har det blivit sju poäng, tre vinster efter övertid/straffar och tre förluster (en efter förlängning).

– Vi har haft mycket oflyt. Vi har tappat några matcher på slutet och det gäller att vi kan spela i 60 minuter – det är vad det handlar om. Jag tycker att vi gjorde en bra prestation senast och borde ha vunnit. Vi kan bara fortsätta jobba vidare på det, säger Berglund.

Inför torsdagens match mot Frölunda har Berglund gjort några förändringar på backsidan. Finska nyförvärvet Joonas Jalvanti ska spela tillsammans med Brendan Mikkelson vilket innebär att Ryan Johnston får en ny backpartner i Daniel Sondell.

– Jag tycker Jalvanti sett bra ut på träningarna, en solid back med tonvikt på defensiven men kan även smyga med i anfallen, säger Berglund.

Varför väljer ni att sära på Mikkelson och Johnston?

– Vi tror på det här helt enkelt och vill testa det.

Backen Jan Sandström och forwarden Johan Harju kommer inte till spel mot Frölunda på grund av skador. Sandström tränar med laget igen men är ännu inte redo. Harju tvingades utgå i matchen mot HV71 för en vecka sedan men känner sig bättre.

– Det är ganska bra. Jag var med och körde uppvärmningsövningarna på isträningen i dag (onsdag) och det kändes okej, säger Harju.

Hur upplevde du situationen när du blev skadad?

– Jag försökte sträcka mig efter pucken och satte mig själv i ett ganska dåligt läge. Det var inte oschysst men jag var i ett utsatt läge och fick en tung tackling mot mig. Jag hade inget att ta emot mig med.

När är du tillbaka?

– Läkarna tror en vecka, men jag tycker tidigare.