Rallycrosstjärnan kommer att låna kartingtalangen Andreas Bäckmans rallycrossbil för att göra sin comeback.

Tiger var på plats när deltävlingen i Piteå kördes och det var där han bestämde sig för att sätta sig bakom ratten igen efter att några barn frågat om han inte skulle köra.

– Det är roligt och man får ju inspiration som kommer eftersom. I Piteå kom några småttingar springandes och det lyste i ögonen på dem när de sa: "Tiger, Tiger ska du inte köra? Vi håller på dig". Då känner man att fasen också... Det är för tidigt att lägga av, då tänkte jag att nog har jag några år kvar här, säger Fredrik Tiger.

När Kuriren når honom på telefon håller han på med de sista förberedelserna och har just rullat in bilen i sitt tält. Det handlar om en Toyota Corolla.

– Vi har precis ställt in det sista i framvagnen på det här lilla spjutet som jag ska prova, det ska bli riktigt roligt.

2011 var senaste gången han körde tvåhjulsdrivet i klassen Supernationella.

– Nu ska vi prova på bakhjulsdrivet igen så får vi se om vi klara av det också.

Det är oklart i vilken skala Tiger är tillbaka. Han jobbar med att hjälpa kartingtalangerna Jessica och Andreas Bäckman. Men norrlandsveckan blir ett bra tillfälle att testa Toyotan inför SM-tävlingen i Kalix.

– Andreas ska själv köra SM i Kalix så det blir perfekt. Nu får jag prova ut den här och se att den fungerar bra, vi har bland annat satt in en ny fjädring i bilen.

I vanlig ordning finns det inget annat än att sikta på seger som gäller.

– Jag kör alltid för seger. Jag är aldrig med för att bli tvåa, då kan jag lika gärna vara hemma. Sen om det räcker till det får vi se men jag kommer göra mitt yttersta.