Tiger gick mot seger – då hände det som inte får hända

Hemmahoppet Fredrik Tiger vann semifinalen galant. Efter tre varv i finalen gick han mot seger i Norrlandsveckans premiär i regnet på motorstadion i Kalix. "I dag var det tydligen inte meningen", säger han om debaclet som sedan följde.

Fredrik Tiger, hemmahoppet, tog starten i finalen men en punktering på tredje varvet av fem gjorde att han tappade fart. Men docl en pallplats för veteranen.

Fredrik Tiger, hemmahoppet, tog starten i finalen men en punktering på tredje varvet av fem gjorde att han tappade fart. Men docl en pallplats för veteranen.

Foto: Jesper Sandberg

Rallycross2024-07-07 21:10

Det blev en riktig drömfinal i klassen Open 2wd i premiären med fyra norrbottniska profiler. Hemmahoppet Fredrik Tiger mot Älvsbyhoppen Adam Öhman, Petter Nårsa och Michael Janson.

Fredrik Tiger, som hoppade in och lånade sonens bil bara för den här tävlingen, visade inledningsvis att ordspråket gammal är äldst är en sanning.

– Man ses ju som en dinosaurie, jag har ju varit med sedan forntiden, säger Fredrik Tiger och skrattar.

Seger i det inledande heatet följdes upp med en andraplats och ytterligare en seger innan det var dags för semifinalen.

– Det är alltid vansinnigt roligt att tävla i rallycross, det är det roligaste jag vet. Nu fick jag göra ett inhopp här hemma i Kalix och det var fantastiskt, säger han.

undefined
Regnvädret ställde till det en hel del för förarna och traktorförarna hade fullt upp både med att preparera banan och lyfta bort bilar.

I semifinalen såg han ut som en rund miljon och vann klart före Adam Öhman. Därmed hade han bästa utgångsläge i finalen och när starten var tagen var det mycket som talade för en Tigerseger.

Men det blev Tigerpunka, bokstavligt talat.

– Jag hade full kontroll men ibland så är det inte meningen och i dag var det tydligen inte meningen. Jag körde punka på höger bak och föll på eget grepp. Jag fick ett kast och får inåt och klippte curbsen i första sväng ut på tredje varvet, säger Fredrik Tiger. 

Efter punkteringen tappade Tiger fart och Andreas Lindqvist kunde gå om relativt snabbt. Sedan fick Kalixveteranen kolla bakåt får där var Adam Öhman på Tigerjakt.

– Jag försökte och tänkte att jag skulle klara hålla Adam bakom mig men han tog mig på yttern där. Man blir ju som handikappad med ett hjul borta, det bara slirade och sladdade i leran, säger Tiger som dock lyckades hålla undan till en tredjeplats.

Comebackande Petter Nårsa, som körde stabilt under hela dagen och slutade femma, också han drog på sig en punktering i finalen.

Daniel Loggert visade att han blir att räkna med i år också i klassen Supernationell med sin andraplats i finalen.

På onsdag körs deltävling 2 i Piteå. På lördag finaldags i Skellefteå.

undefined
Fredrik Tiger Var inte alltför nedstämd efter tredjeplatsen.

Resultat topp 3

Deltävling 1:3

2150: 1) Andreas Lindqvist, Lycksele, MK. 2) Niklas Nordström, Jörns MK. 3) Per Jonsson, Piteå MS.

Supernationell: 1) Stefan Åeng, NMK Rana. 2) Daniel Loggert, NMS Boden. 3) Tom Atle Sigfridstad, KNA Solör Motorsport.

Open 2wd: 1) Linus Holmlund, Gargnäs MK. 2) Adam Öhman, Tväråns IF. 3) Fredrik Tiger, Kalix MK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!