SM-guldet till Kalix: "Så jäkla skönt"

Simon Tiger vann inte bara en deltävling när han körde först över mållinjen i Arvika. Rallycrossföraren från Kalix vann, överlägset, hela Rally X – och säkrade ett SM-guld.

Simon Tiger körde hem SM-guldet i rallycross efter en stenhård strid mot Emil Öhman.

Simon Tiger körde hem SM-guldet i rallycross efter en stenhård strid mot Emil Öhman.

Foto: Qba Nitka (PICS RX2 Nordic Ice )

Rallycross2021-08-16 12:45

Helgen som gick bjöd på sjunde deltävlingen i serien Rally X Nordic. Det var som uppdukat för att Simon Tiger skulle säkra totalsegern efter dominans hela säsongen. Men det var även SM samtidigt vilket gjorde tävlingen i öppna tvåhjulsdrivna klassen till den hetaste tävlingen för året.

Då vann Simon Tiger igen.

– Det känns riktigt bra. Segrare i Rally X Nordic och så SM-guldet som pricken över i:et. När jag gick i mål var det så jäkla skönt, säger Tiger som bjöds på tuffare motstånd den här gången när gamla konkurrenter var tillbaka.

– Det var supersnabba förare, jag var ju inte ens kvaletta den här gången, Emil Öhman var bättre där.

undefined
Simon Tiger körde hem SM-guldet i rallycross efter en stenhård strid mot Emil Öhman.

Öhman var också den som bjöd på tuffast motstånd i finalen. Öhman tog starten.

– Han drog på sig ett litet försprång och då tog jag alternativet och gjorde ett monstervarv när jag körde ifatt honom. Det var nog tre sekunder snabbare på ett varv än jag gjorde under kvalen och då lyckades jag precis knipa honom när han tog alternativspåret.

Simon Tiger höll sitt innerspår vilket gjorde att han precis smet förbi Emil Öhman och tog ledningen i finalen, en ledning som han sedan höll hela vägen in i mål – två tiondelar före konkurrenten.

– Jag har visat att jag är bland de snabbaste även när de snabbaste är med, säger Tiger.

undefined
Simon Tiger

Det blev sex vinster på sju deltävlingar den här säsongen för Simon Tiger som skrapade ihop 160 poäng, 45 poäng före tvåan Mathias Jansson.

– Jag har ett så bra team som backar mig och sponsorer som gör att jag har råd med bra grejer.

Simon Tiger bytte sin Volvomotor till en Wankel med turbo inför den här säsongen och det gav resultat direkt. Bilen fick mer effekt och levererade från första tävlingen till den sista utan några större haverier.

– Det är helt otroligt att det bara har rullat på, det händer nästan aldrig. Men vi har ett bra team som håller ordning på grejerna och det är mycket det som har gjort det, säger Simon Tiger, nybliven svensk mästare.

Guldet gick till föraren från Kalix Motorklubb. Sen var det Tväråns IF som levererade. Emil Öhman blev tvåa, Michael Janson trea, Urban Bergström fyra och Thomas Öhman femma – alla förare för Tväråns IF. Linus Westman, Piteå MS, slutade sexa och Fredrik Tiger, Kalix MK blev sjua i den norrbottniska toppstriden.

undefined
Fredrik Tiger var tillbaka bakom ratten, men åkte ut i semifinalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!