Racingsyskonen intar den välkända banan

Jessica och Andreas Bäckman, från Luleå, kör den här säsongen i TCR Europe. Till helgen avgörs den fjärde deltävlingen. Då körs loppet på Formel 1-banan Red Bull Ring i Österrike.

11 juli 2019 16:43

Kärt barn har många namn brukar man säga. Österreichring, A1-Ring och nu Red Bull Ring, är alla namn på den österrikiska racingbanan i Spielberg.

Efter en månads uppehåll startar tävlingen, sedan loppet i belgiska Spa. Där körde Andreas Bäckman bäst och slutade på en fjärde plats i race 2.

– Trots köruppehållet brukar mitt tävlingsfokus snabbt kicka in när jag väl står på startlinjen. Jag har dessutom studerat flera race från tidigare år för att lära mig så mycket som möjligt inför mitt första race på banan, säger Andreas Bäckman i ett pressmeddelande.

Han beskriver vilka svårigheter som finns på banan i Österrike.

– Det är stora höjdskillnader på banan (maximal uppförsbacke på 12%, maximal nedförsbacke på 9,3%) vilket gör att man måste anpassa bromspunkterna. Jag tror att kvalet kommer att bli jämnt, säger Andreas Bäckman.

Efter tre körda race placerar sig Andreas Bäckman på en sjunde plats, och Jessica på en trettonde. Leder totaltställningen gör fransmannen Julien Briché.

– Tävlingsformen är bra och mitt fokus ligger i att sätta kurvorna, utan några misstag. Det gäller att få till ett bra flow och att klämma ur sig varenda tiondel och hundradel – vilket jag ser fram emot, säger Jessica Bäckman.

Den 30 juni kördes Formel 1 på Red Bull Ring. Det loppet vanns av Max Verstappen, före Charles Leclerc.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Victor Tjärnberg