I flera år har Johan Isaksson dragits med knäbesvär. Nu har 35-åringen tagit beslutet att sluta spela fotboll eftersom han inte kan träna i den omfattning som krävs.

– Klart det är tråkigt att sluta, men det kommer någon gång förr eller senare. Jag hade hellre slutat när jag vill sluta, säger Isaksson.

"Lillen", som han kallas, avslutade karriären i Piteå IF, har också hunnit med spel i Bodens BK – men nådde störst framgång i IFK Luleå.

2009 vann han guldskon efter att ha bombat in 30 mål i division 2 – flest av alla spelare i hela Sverige. Samma år blev han också utsedd till länets bästa spelare på herrsidan och tog emot Kurirenbollen.

Året efter var han högst bidragande i IFK Luleås avancemang till division 1.

2012 lämnade anfallaren IFK och meddelade redan då att karriären var över på grund av tidsbrist. Men efter att ha gästspelat i Harads under en säsong hörde Piteå IF av sig och erbjöd ett kontrakt. Där var han med om ett nytt avancemang till ettan och hjälpte i fjol till med att etablera nykomlingen.

– Tanken med året var att finnas med som en ledare, fast ändå ingå i träningsgruppen. Ambitionen var inte att gå in och spela varje match, jag nöjde mig med inhopp. Det var ett väldigt kul år, säger Isaksson om sin sista säsong som spelare.

Räkna ändå med "Lillen" på fotbollsplaner runt om i Norrbotten under 2016.

Redan nu finns ett tränarerbjudande att ta ställning till.

– Jag har fått en lite lös förfrågan om att hjälpa till i IFK:s juniorlag. Vi får se om det blir det, eller om jag väljer att ta ett seniorlag högre upp. Vi får se vilka erbjudanden som dyker upp.

Lockar det att utveckla yngre spelare?

– Jo, till viss del. Samtidigt skulle jag nog brinna lite mer för att vara i ett seniorlag högre upp – om jag skulle få chansen.

Hur tror du det går för Piteå nästa säsong?

– Det kan gå bra, men det är mycket som måste komma på plats. Vi tog inte så många poäng på hösten och det var tur vi tog desto fler på våren – annars hade vi nog åkt ut.