Polen jagar revansch mot Sverige

Polen har inlett handbolls-EM med två tunga förluster. Nu är laget ute efter återupprättelse i avslutningen mot Sverige.

Jag tror inte att vi kunde vara mer motiverade än vi är, säger förbundskaptenen Patryk Rombel till TT.

13 januari 2020 17:14

Polen missade EM för två år sedan, men lyckades trots en pågående generationsväxling säkra en ny EM-biljett med en knapp seger i den sista kvalmatchen.

Resultaten hittills i gruppspelet i Göteborg är dock en besvikelse, konstaterar förbundskaptenen Patryk Rombel.

Premiärförlusten mot Slovenien (23–26) är en sak. Men förnedringen mot Schweiz (24–31) på söndagskvällen är mer svårsmält.

Vi har en av de mest oerfarna trupperna, så vi visste från början att det skulle blir tufft. Men mot Schweiz var vi bara väldigt dåliga, säger han.
Det såg inte ut alls som vi hade planerat.

De båda förlusterna till trots har Polen en liten chans kvar att gå vidare ur gruppen. Men då krävs en storseger – med över tio mål – mot Sverige samtidigt som Schweiz förlorar mot Slovenien.

Det är osannolikt, medger Patryk Rombel. I stället ser han matchen mot Sverige som en chans till revansch för de första EM-matcherna.

Det är klart att så länge vi har chansen att gå vidare kommer vi att spela för det. Men det viktigaste för oss är att visa upp vår handboll, säger Rombel.
Vi är inte nöjda, nu har vi en sista chans, mot Sverige, till återupprättelse. Att visa vår nivå. Även om det här skulle bli vår sista match i turneringen.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bornemann/TT