– Det här handlar om marknadsföring, och inte sponsring. Det är inte ett politiskt beslut på något sätt men jag valde att aktiv delta för jag tycker det är viktigt att Piteå syns på många olika arenor utanför Piteå. Det gör vi bland annat så här men också då vi är i Stockholm med Hemlängtan och även i P.S. Saknar dig. Jag tycker att det blev jättebra och vi blev väldigt bra bemötta med många glada tillrop. Det är viktigt att Piteå syns, säger Helena Stenberg.

LÄS MER: Kritiken mot Piteå kommun: "Det är otroligt sorgligt"

Vad får Piteåborna ut av att kommunen är matchvärd utanför Piteå?

– Jag tänker att det är en del av en större helhet då vi gör många saker. Det handlar om att visa upp Piteå och att vi är en attraktiv stad att jobba och bo i. Allt det här med marknadsföring handlar om att vi behöver bli fler Piteåbor.

Helena Stenberg är förvånad över kritik som uppstått.

– Jag tänker att man tar det som ett ställningstagande. Men det här handlar varken om Skellefteå eller Luleå, utan det handlar om Piteå. Jag hoppas vi får möjlighet vara matchvärd i Luleå snart.

Hur har kritiken varit?

– Det har varit en del kritik, men också en del påhopp där en del tycker att vi är idioter. Det är aldrig trevligt naturligtvis och jag tycker att det är tråkigt man tar till ett sådant vokabulär för en sådan här sak.

Förutom Helena Stenberg och Jörgen Hult var Stefan Askenryd, fullmäktiges ordförande, Jan Johansson, samhällsbyggnadschef, Ann-Sofie Boman, kommunikatör, och en till från kommunikationsavdelningen på matchen.

LÄS MER: Piteå Kommun svarar: "Det här är inte sponsring"

Dessutom var Helena Stenberg man och son med på.

– Båda två har årskort på Skellefteås matcher, så vi betalade mat för oss tre.