Lindström var Sveriges ankare i stafetten i Pyeongchang förra året. Det var han som korsade mållinjen med en svensk flagga i handen innan han mötte resten av laget i en sensationell guldkram.

Den här säsongen har förstörts av den körtelfeber som däckade honom redan i världscuppremiären. Sedan dess, under den tuffa vintern, har lördagens herrstafett vid skidskytte-VM i Östersund funnits i Lindströms huvud som ett mål.

– Herrstafetten var nog en av de drömmar jag hade när jag var långt ifrån tävlingsspåret. En herrstafett på hemmaplan... Det fanns ett grymt stort sug att komma tillbaka tills dess, säger han på presskonferensen där laget presenteras.

Nu blir det Sebastian Samuelsson som tar hand om slutsträckan för Sverige, medan Lindström kör den första. Han ler när han pratar om uppgiften som väntar.

– Det har jag gjort ganska många gånger i början av karriären, jag har bra självförtroende där. Jag är jättetaggad på den här uppgiften och det ska bli så otroligt kul, säger han.

Lagkamraterna betonar vikten av att ha Lindström med i laget.

– Jo men det betyder mycket, han är ju vår trygga punkt. Det är han som har fått ta alla tunga smällar när vi inte var så bra för några år sedan och det är han som drivit hela laget framåt. Det är jätteskönt att han är här, säger Jesper Nelin, som kör andrasträckan.

Martin Ponsiluoma är det nya namnet in i laget jämfört med OS-laget, och Peppe Femling petas.

– Det är något man längtat efter hela året. Jag är väldigt laddad på min uppgift, säger Ponsiluoma inför sin tredjesträcka. (TT)