Viktig poäng för Infjärden

Med sitt sena kvitteringsmål, såg Pär Sundström till att rädda en poäng i och med 1-1 (0-0) i hemmamötet med Umedalen. - Otroligt skönt att vi fick med oss en poäng. Nu behöll vi avståndet ner till bland annat Umedalen, menade Infjärdens tränare Krister Nordkvist.

IFK luleå-Piteå, Pär Sundström, Per

PITEÅ2007-08-20 01:45
Infjärden var det spelförande laget större delen av första halvlek och lyckades även skapa fram några riktigt vassa chanser mot Mattias Bergström i gästernas mål. Henrik Larsson var med ett rykande distansskott närmast målmässig utdelning i första rundan.Hemmalaget agerade inte lika förtroendeingivande i inledningen av rond två, vilket Umedalens anfallare David Häggling effektivt utnyttjade, när han placerade in 1-0 i Rikard Nordlunds högra kryss.- Vi uppträdde väldigt passivt och kom i samband med deras ledningsmål in i en mindre bra fas i matchen, menade tränare Nordkvist.Efter 75 minuter bytte Infjärden in snabbe Björn Lindblom på mittfältet. Björn var vid sin första kontakt med bollen ytterst nära ett kvitteringsmål, men bollen smet strax utanför högerstolpen. Några minuter senare svarade Lindblom för en delikat framspelning till Pär Sundström, som även han hade siktat in sig på fel sida om samma stolpe. Kvitteringen kom dock i matchminut 87, när Stefan Rundqvists långa frispark nådde Pär Sundström, som i närkamp med Bergström i gästernas mål prickade in 1-1-målet.Dåligt spel
Infjärden vasse anfallare Henrik Larsson hade i matchens slutminut en gyllene chans att avgöra till hemmalagets fördel, men Umedalens målvakt Mattias Bergström stoppade effektivt det försöket.- Fruktansvärt viktig poäng. Vi svarade dock inte för någon höjdarinsats spelmässigt samtidigt som Umedalen kontrade effektivt, summerade Krister Nordkvist.Hos hemmalaget svarade backen Robert Lundström och mittfältaren Stefan Rundqvist för starka insatser. Även inhopparna Björn Lindblom och Pär Sundström förtjänar beröm.Umedalens främsta var mittfältarna Kristoffer Bjuhr och Johan Larsson.Målen: 0-1 (53) David Häggling, 1-1 (87) Pär Sundström.