Uppåt för Piteå

Tränarsonen Maksim Matushkin såg till att fixa 4-3-seger för Piteå HC i en liten seriefinal mot Asplöven. Den 18-årige backen Matushkin inledde målskyttet med att göra 1-0 till hemmalaget efter 1.20.  I straffslagningen visade Maksim kyla, då han med en backhand lyfte in 4-3-målet bakom Asplövens målvakt Timo Lindström. De övriga fem straffarna missades, men Maksim höll nerverna i styr.

reste sig. Joel Lundqvists Piteå kom tillbaka i matchen efter att Asplöven kvitterat i den tredje perioden. Foto: EIJA DUNDER

PITEÅ2008-11-06 06:00
- Grymt skönt att få avgöra i den sista straffen, strålade en mycket nöjd Björklövenjunior Maksim Matushkin, som kunde glädja faderskapet och huvudtränaren Igor Matushkin.Periodsiffrorna 2-1,0-0,1-2,0-0,1-0 skvallrar om en mycket tät och jämn kamp. En division I-match med hög intensitet och ärlig kamp.- Vårt lag är definitivt på rätt väg. Vår sista period var av hög klass, menade Asplövens tränare Pasi Mustonen.- En klart rättvis seger efter två spelmässigt mycket tilltalande perioder, sa Piteås målvaktstränare Jens Fredricson, som tog hand om presskonferensen för hemmalagets räkning.Piteå HC hade lånat in en handfull juniorer från såväl Luleå HF som Björklöven. Av dessa var Luleås teknikske anfallare Kim Karlsson planens gigant tillsammans med Lövenbacken Maksim Matushkin. Den sistnämnde gjorde inte bara två mål utan visade god placeringsförmåga och rappa handleder i passningarna.Oikarinen tillbaka på allvar
- Kim och Maksim var två förgrundsfigurer med sina oblyga uppträdanden. Maksim går nu tillbaka till Björklöven och vad som händer i Kims fall får framtiden utvisa, sa Jens Fredricson.Hos Asplöven var kvicke och ettrige Jarkko Oikarinen Asplövens store dirigent. Nu fick Jarkko börja i fjärdekedjan, men drog blickarna till sig tillsammans med rutinerade Urban Omark.- Jarkko har varit skadad en tid, men är nu på allvar med i leken. Skadeuppehållet medförde att han fick börja i fjärdekedjan, sa tränaren Mustonen.Asplövenbacken Ville Vikeväinen hade assist vid två av målen och bäste back i den här höjdarmatchen.Division 1 A NorrlandPITEÅ HC-ASPLÖVEN 4-3 (2-1,0-0,1-2,0-0,1-0)Målen, Piteå: Maksim Matushkin 2, Olov Lundqvist och Jonas Berglund. Asplöven: Markus Lundberg, Urban Omark och Joni Lindlöf.