Umeålag - ingen favorit för Piteå HC

Trots att Piteå hade en 2-0-ledning i hemmamötet med Teg tvingades laget inkassera sin andra förlust i division I.  Förra förlusten kom mot Björklöven och det verkar som om hemmalaget har svårt mot lag från Umeå.

Piteå2010-10-09 06:00
Båda lagen öppnade i ett högt tempo och skapade omgående ett antal kanonlägen. Aaron Ställ var spelaren som fick äran att öppna målskyttet, när han efter 4.49 gav Piteå ledningen med ett snärtigt handledsskott. Andra perioden var bara minuten gammal, när hemmalagets nyförvärv från Luleås J-20 lag, Jonas Berglund drygade ut försprånget till 2-0 med ett välplacerat skott i Teg-målvakten Emanuel Gabrielssons plockhandskkryss. Efter 3.56 tilldömdes gästerna en straff, som Johan Öberg placerade in otagbart för hemmalagets dittills utmärkte målvakt Filip Hjorth. Piteå tappade mycket av initiativet efter reduceringen och gästerna kunde både kvittera och ta ledningen efter mål av Joakim Johansson och förre Piteå-spelaren Peter Rundblad. - Vi ledde välförtjänt efter första perioden, men kom inte upp i normal kapacitet i andra rundan och Tegs ledning efter 40 minuter speglade händelserna, menade Piteås tränare Stefan Hedlund. Ett smsart backskott
Halvvägs in i period tre kunde David Pettersson efter en längre tids press styra in 3-3-kvitteringen på Niklas Strandbergs smarta backskott. Efter 15.01 prickade dock gästerna in segermålet, när Joonas Karvonen överlistade Hjorth. Jag tyckte Teg vann fullt rättvist, de var bättre än oss sett till 60 minuters spel, summerade tränare Hedlund. Piteå hade sina bästa spelare i backarna Dennis Bäck, David Berglund och anfallaren Jonas Berglund.