Toppen, Piteå

Det var dramatik på högsta nivå när Piteås fotbollstjejer kunde besegra Tyresö på hemmaplan med 2-1.  Och nu är laget bara en poäng från serieledning.  - Tyckte det blev onödigt spännande i slutet. Sett till våra målchanser borde vi avgjort tidigare, menade Piteåtränaren Håkan Norberg.

PITEÅ2008-09-01 06:00
Piteå tog tag i taktpinnen inledningsvis men det blev ändå Tyresö som gjorde kampens första mål redan efter fem minuters spel. Jennifer Egelryd hittade rätt med ett högt skott bakom Emma Gustavsson i hemmamålet. Piteås Emma Johansson hade ett ypperligt läge att göra 1-1 i spelminut 21 men förpassade mycket snöpligt bollen precis utanför det vidöppna målet. Hemmalaget fortsatte dock att satsa offensivt och i matchminut 23 gav det utdelning när Kim Bonilla revs ner och Mari Lundqvist behärskat kunde pricka den efterföljande straffen. Ramträff i slutet
- Med tanke på vår offensiv var 1-1 i halvtid rejält i underkant. Vi kunde med rätt skärpa avgjort matchen redan efter 20 minuter, analyserade Håkan Norberg. Kim Bonilla, som ordnade Piteåstraffen i första rundan höll sig sedan framme i matchminut 68 när hon rullade in 2-1-målet bakom Veronika Arneflod i Tyresös mål. - Marisa Brown svarade för en fin framspelning och deras målvakt kom ut och försökte täcka av vinkeln men jag lyckades hitta en lucka intill bortre stolpen, avslöjade Bonilla. Gästerna var ytterst nära att kvittera i slutminuterna. Först var det en misstänkt straffsituation i Piteås straffområde med fem minuter kvar och på stopptid prickade 1-0-skytten Jennifer Egelryd målramen. Hemmalaget lyckades dock rida ut stormen och är nu endast en poäng bakom serieledande Eskilstuna som Piteåtjejerna möter på bortaplan i nästa omgång. Norrettan PITEÅ-TYRESÖ 2-1 (1-1) Målen: 0-1 (5) Jennifer Egelryd, 1-1 (23) Mari Lundqvist (straff), 2-1 (68) Kim Bonilla. Piteås startelva: Emma Gustavsson - Charlotte Nygren, Emelie Lövgren, Linnea Gjersvold, Karin Berg (ut 46) - Marisa Brown, Janina Sundqvist, Mari Lundqvist - Kim Bonilla, Camilla Johansson, Emma Johansson (ut 84). Piteås avbytare: Martina Olofsson, Sanne Nilsson (in 46), Nina Lindfors, Jessica Olofsson, Mia Nilsson (in 84).