Sundkvists inhopp räddade Södra

Inhoppare i den 62:a minuten och 2–1-skytt i den 69:e.
Ida Sundkvist var inhopparen, som blev matchvinnare, då Piteå Södra vann mot Spöland/Vännäs i damettan.

Piteå2013-06-24 06:00

Efter två raka segrar klättrar Piteå Södra upp mot toppskiktet i serien efter en utmärkt andra halvlek mot Vännästjejerna.

– Fick en lång diagonalboll av Johanna Björk från mittplanen. Deras back missbedömde situationen och jag fick avancera mot deras mål, menade 2-1-skytten Ida Sundkvist.

Ett perfekt avslut från dryga 20 meter la sig väl till rätta bakom Lisa Eklund i gästerna mål.

Två minuter tidigare hade spjutspetsen Emma Filipsson placerat in kvitteringen 1–1 efter smart framspelning av ytterbacken Selma Uddström.

– Ensam med målvakten kunde jag bara inte missa, sa målspottare Filipsson.

För övrigt Emmas femte mål i serien. Förra helgen tre mål av Emma mot Timrå gör att juniformen tycks väl bevarad.

Spöland/Vännäs 1–0-mål prickades in i den 38:e minuten av högerbreddaren Johanna Forsmark. Vinden hjälpte till att lyfta in bollen i krysstrakten. Helt otagbart för duktiga Emma Gustavsson i hemmamålet.

Inhopparna Ida Sundkvist och Emma Olofsson två positiva utropstecken hos hemmalaget. Emma hade dessutom ett rappt avslut i ribbans underkant.

– Vi har fått igång gänget på sistone. Visst tusan gläds man åt lagets prestationer samt inhopparna Ida (Sundkvist) och Emma (Olofsson) tilltagsenhet, avslutade coachen Lennart Hedquist.

Piteå Södra-Spöland/Vännäs 2–1

Målen, Piteå Södra: Emma Filipsson och Ida Sundkvist