Stjärnorna på hockeyns dag lockade många unga

I söndags fylldes Nolias ishall av unga hockeyspelare och skridskoåkare när det årliga arrangemanget hockeyns dag hölls i Piteå.
- Det här var jätteroligt, säger Karl Martin.

IDOL. Luleå Hockeys Fredrik Svensson spelade match med barnen på små mål, på bilden syns även Arvid Wikberg (röd hjälm och svart LHF-tröja).

IDOL. Luleå Hockeys Fredrik Svensson spelade match med barnen på små mål, på bilden syns även Arvid Wikberg (röd hjälm och svart LHF-tröja).

Foto: Kent Risberg Vikström

Piteå2012-09-18 06:00

Hockeyns dag är numera en årlig händelse och den arrangerades i hela Norrbottens län. Den är fram-förallt riktad till de yngsta lirarna som är födda mellan -04 och -06. I Piteå var isen uppdelad i tre delar med olika ändamål. Kompisarna Karl Martin och Arvid Wikberg var två av de som hade tagit sig till Nolia för att spela hockey.

- Vi fick skjuta straffar på en del och åka skridskor utan klubba på en och sen spelade vi match på den tredje, säger Karl Martin.

De båda killarna trivdes ute på isen och provade på alla delar av isen.

- Jag tycker att spela match var roligast men jag tycker att det var kul att åka skridskor och skjuta straffar också, säger Arvid Wikberg.

- Allting var roligt tycker jag, säger Karl Martin.

Mycket autografskrivande
Ett populärt inslag var att prova på att spela match med seniorspelare från några av länets hockeylag. Spelare från de lokala lagen Piteå Hockey och Munksund/Piteå deltog. Men den, bland barnen, kanske mest popu-läre spelaren hade Luleå Hockey skickat. Nämligen Fredrik Svensson, som fick skriva en hel del autografer.

- Luleå är mitt favoritlag så det var kul att få spela med honom, säger Arvid Wikberg.

Svensson och de andra seniorerna spelade match med en hel drös av barn och ungdomar i drygt två timmar.

- Det är en rolig grej för barnen. Man kom ju ihåg själv hur uppskattat det var när man var liten och någon a-lagsspelare kom på träningen. Det var kul att vara med och kunna ge tillbaks lite, säger Fredrik Svensson.

En av anledningarna till att hockeyns dag arrangeras är att uppmuntra fler ungdomar till att börja spela hockey och åka skridskor.

- Jag tycker att initiativet var jättebra. De har försökt samla ihop så mycket barn som möjligt och ju fler barn som spelar hockey desto roligare blir det ju. Så det är bra att en sådan här grej finns för att skapa intresse, säger Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om