Sjuk utdelning, Kiruna

Hemmalaget Infjärden hängde med topplaget Kiruna i en dryg timme, sen tog gästernas Julia Abrahamsson över tillställningen och gjorde fyra mål inom loppet av en kvart.
- Det är nästan så man inte tror det är sant, säger Julia Abrahamsson.

MÅLJUBEL. Kirunas Julia Abrahamsson (8) kramas om av Towa Palovaara efter ett av målen.

MÅLJUBEL. Kirunas Julia Abrahamsson (8) kramas om av Towa Palovaara efter ett av målen.

Foto: Kent Risberg Vikström

Piteå2012-09-04 06:00

Kiruna tog kommandot i matchen direkt och Julia Abrahamsson nickade in 0-1 på ett inlägg från Maja Wiss. Emma Eliasson, till vardags landslagsspelare i hockey, sköt sedan in 0-2 från distans strax innan halvtid.

- Jag fick på en turträff och blev lite förvånad över att det blev mål men det var skönt att den gick in, säger Eliasson.

Trots underläget jobbade Infjärden på bra och släppte till väldigt få målchanser sett till gästernas spelövertag.

- Vi höll emot länge och det tog ett tag innan de fick komma loss mot mål. De gjorde några mål men vi fortsatte kämpa, säger Infjärdens Emilia Häggbom.

"Vara på rätt plats"
I andra halvlek ökade Kiruna på ledningen ytterligare genom Lina Keisu Finnholm. Med en halvtimme kvar att spela bjöd sedan Julia Abrahamsson på stor show när hon gjorde fyra mål inom loppet av femton minuter.

- Det är lite svårt att förstå vad som egentligen hände, det gick så fort. Vi vet vart vi har varandra på planen och det gäller bara att vara på rätt plats, säger femmålsskytten Abrahamsson.

Kiruna går som tåget och man slåss med Piteå 2 om seriesegern.

- Det är tack vare vår inställning det har gått så bra, även om det går tungt ibland så fortsätter vi jobba på, säger Abrahamsson.

Värre är det för Infjärden som ligger hjälplöst sist.

- Det har inte riktigt gått vår väg men vi får inte hänga med huvudena för det utan vi ska fortsätta kämpa de sista matcherna som är kvar, säger Emilia Häggbom.

Målen, Kiruna: Julia Abrahamsson 5, Emma Eliasson, Lina Keisu Finnholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om