Redo för 90 minuter

Piteå IF:s mittfältare Josefin Johansson är den här säsongen tillbaka i spel efter att ha slitit sönder ena hälsenan förra året.
- Just nu känner jag egentligen inte av skadan alls och är nöjd och stolt över att jag tagit mig tillbaka, säger Josefin Johansson.

HEMMAPREMIÄR. Norrbottens-Kuriren träffade Josefin Johansson inför Piteås match mot                                              Kopparbergs/Göteberg, den första matchen på LF Arena.

HEMMAPREMIÄR. Norrbottens-Kuriren träffade Josefin Johansson inför Piteås match mot Kopparbergs/Göteberg, den första matchen på LF Arena.

Foto: Andreas Wälitalo

Piteå2012-04-18 06:00

Det har blivit fyra veckors full träning under drygt sju månaders tid för Johansson. Hon räknar inte med att starta onsdagens hemmapremiär mot Göteborg men tror att hon klarar av spel i 90 minuter.

- Skulle jag starta så vet jag att jag skulle fixa det men man ligger ju en bit efter och man är ju inte på sin topp direkt, säger Josefin Johansson.

Att inte kunna träna med sina lagkamrater är det som Johansson anser har varit det jobbigaste under skadeperioden.

Tillbaka till fjolårsformen
- Det har varit jättejobbigt, det är ju så stor del av ens vardag. Just det att man inte kan vara med laget utan måste träna själv. Det är det som varit jobbigt, man är ju en lagidrottare trots allt, säger Johansson.

Mittfältaren är övertygad om att hon kan komma tillbaka till den form hon visade upp förra året nu när målet att komma tillbaka i spel har uppfyllts.

- Får jag bara träna på och vara skadefri så vet jag att jag kommer dit igen. Jag vill bevisa något på träningarna hela tiden och jag tror det är bra för mig, säger Johansson.

Första inhoppet
Inhoppet mot AIK i premiären var hennes första tävlingsmatch efter skadan, hon hoppade in 25 minuter och spelade yttermittfältare. Det hade däremot inget att göra med en eventuell ny roll för innermittfältaren.

- Man kanske inte kommer in på innermittfältet så ofta som inhoppare. På träningarna spelar jag oftast centralt. För mig spelar det inte så stor roll att spela ytter, jag har spelat där förut, säger Josefin Johansson.

Sofie Persson har tagit över kaptensbindeln som Johansson bar förra säsongen. Vilket har gjort att hon kunnat fokusera på att ta sig tillbaka från skadan.

- Sofie har ju tagit över den rollen och det har känts bra att jag fått fokusera på att bara komma tillbaka. Just nu känns det som att jag behöver fokusera mycket på mig själv också för att komma dit jag var innan skadan, säger Josefin Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om