Play off-hoppet lever

Hoppet om en plats i play-off lever fortfarande för Piteå efter att laget besegrat både Hudiksvall och Kovland på hemmaplan den gångna helgen.

Piteå2011-02-14 06:00

Tufft motstånd väntade Piteå i lördagens hemmamatch mot Hudiksvall. Gästerna var dock inte alls på hugget i första perioden och hemmalaget kunde relativt enkelt gå fram till en 2-0-ledning, efter mål av Jonas Berglund och Paul-Allan Bamberg.

Förre Luleå-spelaren Magnus Nilsson, som numera representerar Hudiksvall kunde dock skapa liv i matchen igen, när han med fem sekunder kvar av den inledande akten tryckte in ett reduceringsmål.

Satsade framåt
- Vi var klart bättre i första perioden och kunde med lite mer tur med avsluten haft en betydligt större ledning, menade hemmatränaren Stefan Hedlund.

Hudiksvall satsade framåt i andra ronden för att få till in en kvitteringspuck, men periodens enda mål gjordes av Piteås Jonas Berglund efter två minuters spel.

Sista perioden präglades av grinigt uppträdande och gästerna var uppenbart störda av Piteås fräna agerande.

Inget söndagsproblem
Spiken i Hudiksvalls kista sattes av debutanten Erik Stenman, som även fastställde slutresultatet till 4-1.

Kovlandsmatchen, som utspelade sig under gårdagen fick en minst sagt trevlig start för Piteå, som efter de inledande 20 minuterna spelat till sig en 3-0-ledning. Målskyttar för hemmalaget var Niklas Strandberg, Joakim Högberg och Jonas Berglund.

- Vi har haft problem med söndagsmatcherna tidigare i allettan och hade därför pratat igenom att vi skulle komma ut väl förberedda och ta tag i händelserna från start, vilket jag tyckte vi gjorde, löd Piteåtränaren Johan Westerlunds analys av första ronden.

Bra formation
Andra perioden var jämnare spelmässigt, mycket beroende på att Piteå inte kom upp på samma nivå som i första rundan. Lagen gjorde två mål var, målskyttar för hemmalaget var Patrik Österlund och William Marcusson.

Piteå förlorade mycket snöpligt tredje perioden med 1-0, när Rasmus Billman prickade in 3-5-pucken med en sekund kvar av matchen. I och med att Piteå fortfarande har en chans på en plats bland de fyra första, föll målet snöpligt, då laget är i desperat behov av plusmål.

Piteås genomgående främsta spelare under helgens två matcher var formationen med Joakim Högberg, Jonas Berglund och Paul-Allan Bamberg, som tillsammans stod för imponerande 15 poäng.