Piteås damer förlorade toppmötet

Toppmötet i damettan mellan Piteå och Umeå Södra bjöd på ypperliga målchanser, spänning, dramatik och en rejäl kalldusch för Piteå, när gästerna segrade med 1-0 (1-0).
- Vi hade behövt i alla fall en poäng. Nu rycker nämligen Umeå Södra i toppen, funderade Piteås tränarduo Mats Andersson och Håkan Norberg.

PITEÅ2007-08-27 06:00
Hemmalaget öppnade drabbningen förtroendeingivande och Umeå Södras målvakt Jessica Lundberg fick en hel del att stå i inledningsvis. Jessica spelade dock på topp och lyckades avstyra Piteås farligheter.
Efter 20 minuters spel hade gästerna fortfarande inte skapat en rejäl målchans i offensiven. Victoria Forsmarks 1-0-mål slog därför ner som en blixt från klar Piteåhimmel. Hemmamålvakten Sonja Fransson lämnade retur på en frispark och Victoria Forsmark passade på att ge gästerna ledningen, när hemmaförsvaret uppträdde mycket sömnigt.
- Det var ett riktigt skitmål vi släppte in. Tyvärr var vi inte alls skärpta i det defensiva arbetet, menade tränare Andersson.
Piteå visade dock god moral och tog sig samman efter målet.
Efter 67 minuter hade offensiva Linnea Nilsson-Waara ett jätteläge att kvittera till 1-1, men utomordentliga Jessica Lundberg i Umeå Södras mål svarade för en kanonräddning.
Hemmalaget gjorde några byten i slutet av matchen, men inhopparna Emma Thall och Jessica Olofsson hade inte heller de någon större lycka i det offensiva spelet.

Inget flyt
Sett till 90 minuters spel ville Piteå mer än Umeå Södra, men det sista lilla saknades i de avgörande momenten.
- Tyckte vi som så många gånger förr gjorde en riktigt bra match. Tyvärr saknade vi det riktiga flytet i avsluten, summerade Piteås tränare Mats Andersson.
Piteås främsta spelare var lovande backen Emelie Lövgren, mittfältaren Janina Sundqvist och anfallaren Linnea Nilsson-Waara.
Hos Umeå Södra utmärkte sig målvakten Jessica Lundberg och defensiva klippan Marina Toscana-Aggio.
Målet: 0-1 (20) Victoria Forsmark.