Piteå IF i serieledning

Piteå IF:s målvakt Anders Olsson blev indirekt lagets matchvinnare då Piteå vann med klara 3-1 i toppmötet med Friska Viljor.

l PIF fick jubla igen.

Piteå2009-05-25 06:00
Piteå-Friska Viljor 3-1 (2-0)
PIF-Anders räddade mirakulöst en dubbelchans för Friska Viljors Anatolij Ptashnyk och Mattias Hägglund i den 28:e minuten. Efter närskott av Ptashnyk och reflexräddning av Olsson gick bollen vidare till Hägglund, som skulle lyfta in returen, men mål-Olsson såg på något underligt sätt till att undanröja det givna målet.- Hamnade helt rätt i skottlinjen från gästernas kedjespelare, beskrev en lågmäld Anders Olsson sina två poängräddande ingrepp. Attraktivt spel
I spelvändningen efter Olssons mirakullösa insats kunde hemmalagets Alexander Lindahl ordna 1-0 efter inspel av Johan Jonsson och vackert väggspel av Krsitoffer Nordlund.Tre minuter senare var det dags för 2-0 då Anders Lundgren knoppade in ett väl avvägt inlägg av Alexander Rönnqvist.- Vi spelade attraktivt och smart under stora delar av matchen. Nu väntar Boden och IFK Luleå i två intressanta matcher. Favoritskapet ligger på dessa två lag. Vi slår ur underläge, yttrade tränarduon Leif Strand och Christer Nordqvist.Träna frilägen
I andra halvleken petade mittbacken Christoffer Nilsson in 3-0 (51:a minuten) och sex minuter senare reducerade F/V:s Mattias Hägglund. En handfull öppna målchanser missades hårresande av hemmaspelarna. - Träna frilägen blir nog ett av våra viktigaste inslag kommande vecka, avslutade tränarteamet Strand-Nordqvist.Thomas Lundmarks centrala roll på mittfältet var ett smart drag av PIF-ledningen. Bollskicklige Thomas dominerar speluppbygganden i egenskap av släpande mittfältare. Västerbacken Samuel Berggren och kantspelaren på mittfältet Alexander Rönnqvist är två spelare med hög utvecklingspotential.