Piteå höll inte hela vägen

Det blev ett snöpligt poängtapp för Piteådamerna. Trots ledning med 4-1 en bit in i andra halvlek fick Piteå nöja sig med en poäng i hemmamötet med Gävle i damettan. Slutresultatet skrevs inte helt orättvist till 4-4 (3-1). - Sett till 90 minuter tyckte jag det var ett rättvist resultat. Vi var på tok för dåliga långa stunder av matchen, summerade PIF-tränaren Håkan Norberg.

FOTBOLL. Camilla Johansson och hennes Piteå lyckades inte hålla ledningen tiden ut.

PITEÅ2008-04-28 06:00
Gävle inledde klart piggast och Sophia Hedman kunde ge gästerna ledningen efter tolv minuters spel.Piteå repade dock mod och kom igen starkt. Jessica Olofsson kvitterade till 1-1 i spelminut 15. Innan halvtidsvilan hade hemmalaget även lyckats skapa sig en 3-1-ledning genom mål av Linnea Halachev och Camilla Johansson.- Tyvärr bjöd vi in Piteå i matchen, vilket de inte var sena att utnyttja, menade gästernas tränare Joacim Carlson.Tappade allt
Hemmalagets chans till tre poäng ökade ytterligare, när Jessica Olofsson drygade ut ledningen till 4-1 i inledningen av andra halvlek.Efter Jessicas andra mål i matchen havererade dock Piteås spel fullständigt och Gävle kunde gå från 1-4 till 4-4 inom loppet av 18 minuter. Målskyttar för gästerna var Emma Langemyr, Sara Wiman och Sophia Hedman.Piteå hade några bra lägen i slutet av kampen, som med lite tur kunde resulterat i ett segermål, men den riktiga spetsen i avsluten saknades.- Tyckte det verkade som att vi trodde att matchen var över när vi gjorde 4-1-målet, analyserade Piteås tränare Håkan Norberg.Johansson bakom målen
Piteås främsta spelare var resoluta backen Charlotte Nygren, mittfältaren Camilla Johansson, som var inblandad i tre av hemmamålen och anfallaren och tvåmålsskytten Jessica Olofsson.Hos gästerna utmärkte sig framförallt mittfältaren Sophia Hedman.Målen, Piteå: Jessica Olofsson 2, Linnea Halachev, Camilla Johansson.