Piteå 2 vägde för lätt

Hemmingsmark mot Piteå IF 2 i division IV kan beskrivas som en tävlan mellan en bulldozer och en minigrävare.  Tunga, rutinerade Hemmingsmark mot ett juniorbetonat, försvarsinriktat Piteå IF.  Först i andra halvleken kunde Hemmingsmark säkra segern och ta upp jakten på täten i division IV.

Derby. HIF:s Erik Viklund (stora bilden) imponerade mot Andreas Holms Piteå.  Nedre bilden till vänster: Alexander Lindahl (Piteå) i närkamp med Hemmingsmarks Jimmy Lundmark.  Nedre bilden i mitten:  Pär Sundström (HIF) försöker täcka bollen från Erik Berglund (PIF).  Nedre bilden till höger:  Jörgen Berggren firar sitt mål med Andreas Grimstad (2).Foto: EIJA DUNDER

Derby. HIF:s Erik Viklund (stora bilden) imponerade mot Andreas Holms Piteå. Nedre bilden till vänster: Alexander Lindahl (Piteå) i närkamp med Hemmingsmarks Jimmy Lundmark. Nedre bilden i mitten: Pär Sundström (HIF) försöker täcka bollen från Erik Berglund (PIF). Nedre bilden till höger: Jörgen Berggren firar sitt mål med Andreas Grimstad (2).Foto: EIJA DUNDER

Piteå2010-07-02 06:00
Piteå 2-Hemmings.0-5 (0-1)
Samtliga spelare i Piteås
startelva var juniorer för-
utom toppforwarden Alexander Lindahl, som är förstaårssenior. Efter 1-0 till Hemmingsmark i paus ökade laget på till 2-0 i den 46:e minuten
genom Jimmy Lundmark, som med ett rappt vänsterskott placerade in bollen vid första stolpen.Tre minuter senare klippte HIF:s Erik Viklund in 3-0 från 35 meters avstånd.- Fick bra träff på bollen, som seglade in i vänstra
krysset, menade planens mest företagsamme spelare Erik Viklund.Sundström spikade
Hemmingsmark radade upp massvis med chanser mot 15-årige Isac Lindberg
i Piteås mål. Spelande tränaren Pär Sundström stod för merparten av dessa. Först i 84 minuten fick Sundström avsluta målgörandet med sitt första och Hemmingsmarks femte mål.- Hade väl ingen större skärpa i avslutningarna, men laget vann ju och det är det allra viktigaste, menade Pär Sundström, som i torsdags hoppade in i Infjärdens division III-lag.Samarbetsavtalet mellan Hemmingsmark och Infjärden tillåter dubbelspelet.- Vi får väl se hur det blir under hösten, sa den dubbelarbetande Pär Sundström.Planens gigant Erik Viklund fick nöjet att knoppa in 4-0 i den 78 minuten efter högerhörna.- Fick till ett bra "häng" och den långa hörnan passerade samtliga PIF-are innan jag fick chansen att placera
in bollen via pannan, sa
slitstarke Viklund.Berggren målskytt
Trots 0-5 i baken skötte sig den 15-årige Piteåmålvakten Isac Lindberg helt klanderfritt i målet.Mittbackarna Andreas Holm och Petter Öhman höll ihop försvaret. Rutinerade Jörgen Berggren satte elegant 1-0 i första halvleken efter grann frispelning av mittbacken Andreas Viklund.Division IV södra tycks i höst bli en rafflande historia med topplagen Bergnäset, Heden, Hemmingsmark och Älvsbyn i förarsätet. I norra fyran vann
serietrean Sunderbyn mot toppgänget IFK Kalix med
1-0 i omgången före midsommarhelgen. Kalix första förlust i serien, då Sunderbyns Christoffer Karlsson såg till att pricka in vinstmålet. För övrigt Kalix första förlust
i norrfyran.Övertorneås 7-0-seger mot Notviken lag 2 gör att fyra poäng skiljer mellan Kalix och just Övertorneå på andra plats.