Olsson i händelsernas centrum

Ohtana/Aapua hängde med i en halvlek i bottenmötet med Infjärden. 2–0-ledning i paus drygades ut till 6–0-seger för ett finurligt spelande Infjärden.

l Linus Olsson, ISK.

Piteå2013-06-17 09:54

Fotboll Division III, herr

Infjärden–Ohtana/Aapua 6–0

Efter drygt tre minuters spel hade Infjärden skapat tre vassa målchanser mot Ohtanamålvakten Johannes Ylipää.

Mittbacken Joel Edström forcerade in 1–0 (12) efter en högerhörna och den spelande tränaren Pär Sundström fixade 2–0 efter 37 minuter med en riktig drömträff från 25 meter.

– Fick en skaplig träff, sa Sundström

Trots 0–2-underläge var Ohtana/Aapuas tränare Örjan Pääjärvi hyfsat nöjd efter 45 minuter.

– Vårt lag hängde med bra i första halvlek, sa 44-åringen som klev av i paus med hälproblem.

I andra halvleken var det dags för Infjärdens Linus Olsson att stjäla rubrikerna. Olsson, som gjorde comeback efter knäskada, gjorde två mål och följde upp det med en utvisning efter att en illa riktad spottloska träffat en motståndare.

– Ideliga provokationer och skitsnack fick mig helt ur balans, sa Olsson som noterades för två mål, två assist och ett rött kort.

Mittbacken Joel Edström ett stort utropstecken hos Infjärden. I Ohtana/Aapua var det tämligen anonymt.

Målen, Infjärden: Linus Olsson 2, Pär Sundström, Joel Edström, Joakim Ölund och Viktor Wiklund.