Oavgjort i Piteå

Efter två mållösa matcher i division II var Piteå IF återigen med på banan. 2-2 mot förmodade toppgänget Ersboda indikerar att Piteå har för avsikt att haka på lagen i serietoppen.

Viktor Brännström, Piteå IF

Viktor Brännström, Piteå IF Foto: Roland S Lundström

Piteå2010-06-24 06:00
Ett helt annorlunda Piteå IF jämfört med de två senaste matcherna anfördes av spelskicklige anfallaren Victor Brännström, som såg till att skapa problem för Ersbodas försvarslinje. Gästerna tog ledningen med 1-0 i den 8 minuten. Efter vänsterhörna knoppade Fredrik Strömberg in ledningsmålet. Fredrik som var huvudet högre än PIF-försvaret innanför straffområdet. Välförtjänt kvittering
Kvitteringen 1-1 (i 29:e
minuten) var kantspelaren Alexander Rönnqvist upphovet till. Efter väggspel med Victor Brännström kunde Alexander placera in bollen i det bortre hörnet bakom den 17-årige målvakten Simon Öttenius. - Kvitteringen kom helt välförtjänt, då vårt lag förde spelet under första halvleken, menade Piteås tränarteam Leif Strandh och Christer Nordkvist. Ett optimistiskt hemmalag tog ledningen med 2-1 (51 minuten), då Alexander Lindahl frispelades och placerade pricksäkert in tvåan till höger om Ersbodakeepern. 18 minuter före full tid kom så kvitteringen 2-2. Ett långt inkast gav Ersbodas Johan Nordell fritt skottläge från 16-meterslinjen. Skottet helt otagbart för Piteås Richard Nordlund. Brännström skadad
- Vi visade rätt inställning och initiativförmåga mot ett svårspelat Ersboda, menade Piteås tränarteam. Enda plumpen för Piteå IF var att anfallsesset Victor Brännström fick kliva av planen efter drygt en timmes spel. En efterhängsen sträckning i lårets baksida spökade återigen. De löpstarka och kreativa mittfältarna Alexander Rönnqvist och Niclas Nilsson var hemmalagets mest lyskraftiga lirare tillsammans med entimmesspelaren Victor Brännström.