Nytt klot gav Piteå snurr

Bollen är rund som bekant.
Men det skiljer på boll och boll.
I varje fall i bowling.

TUFF STRID. Kurt Pettersson (närmast ) fightades hårt med klubbkompisen Michael Karlsson om vem som skulle göra de bästa resultatet i matchen Piteå BK-BK Loet i Nordallsvenskan, och vann med en poäng på finfina 944.

TUFF STRID. Kurt Pettersson (närmast ) fightades hårt med klubbkompisen Michael Karlsson om vem som skulle göra de bästa resultatet i matchen Piteå BK-BK Loet i Nordallsvenskan, och vann med en poäng på finfina 944.

Foto: Håkan Svensson

Piteå2011-02-22 06:00

Det betonar Piteå BK:s duktiga klotrullare Kurt Pettersson med skärpa.

Efter en hel del motigheter har han nu hittat en kula som håller.

Ett nytt klot som ger de rätta strikeingångarna.

-  Det tackar jag min klubbkompis Calle (Wikhede) för, säger Kurt efter att ha storspelat i det viktiga seriemötet i nordallsvenskan mot BK Loet.

Än så länge har han bara hunnit testa det nya vinnarklotet hemma i Norrmalmia-hallen, men han hoppas att käglorna ska falla lätt även
i bortamatcherna.

- Jag slog 928 nyligen med det här klotet och 944 nu. Det känns gott för självförtroendet, erkände Pettersson efter helgens seger.

I matchen mot Loet storspelade alltså Kurt och han bidrog starkt till Piteås klara seger med 13-7 och poängen 6.609-6.204.

Själv slog Kurt finfina 944 på de fyra serierna, trots att han bara fick ihop beskedliga 199 i sista serien. 235-258-252 dessförinnan visade klass.

Avgjorde tidigt
Men det var inte bara Kurt som imponerade i Piteå BK.

Hans klubbkompis Michael Karlsson var nästan lika bra och rullade in starka 943, bara en poäng sämre för dagen än Kurt Pettersson.

Hans dåliga serie kom i den första då han bara nådde 194, som sedan följdes upp med finfina 244-259-246.

Totalt var kampen om att bli matchens lirare en spännande "match i matchen", som bejublades kraftigt i hallen under de två speltimmarna. Och bra så.

Kampen om segern i lagmatchen kändes avgjord redan efter första serien då hemmalaget kopplat ett järngrepp med poängledningen 1.635-1.406.

Redan efter tre serier och ledning 12-3 var matchen avgjord.

BK Loet kom utan ett par av sina bästa, bland annat esset Lasse Hedqvist, och det påverkade förstås utgången. Andreas Löfgren bäst för dagen i Luleålaget Loet med 810 poäng.

- Det var en skön seger. Det är Bodens BS, vi i Piteå, Loet, och i viss mån Team Berget, som krigar i serietoppen, och vi har ofta haft problem med Loet... Nu vann vi lätt och då är det bara att fortsatta jakten på Bodens BS och försöka vinna serien, säger Kurt Pettersson leende.

Viktigast av allt är att ta en kvalplats (de tre bästa lagen) till elitserien i april.

- Vi ligger väl en poäng
efter Boden nu, men vi satsar hårt och vill upp i elitserien, betonar dagens bäste PBK-are.

Piteå-Loet 13-7

Matchens lirare

Kurt Pettersson, Piteå BK, utkämpade en tuff strid med klubbkompisen Michael Karlsson om det epitetet och vann knappt. Spelar enkelt, med stor glädje och inlevelse. En klippa i dagens Piteå BK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om