Nordlund och Marklund bakom skräll mot Skellefteå

En stark första halvlek och storspelande Richard Nordlund i målet räckte till 1-1 (1-0) för Infjärden i hemmamötet med tabellettan Skellefteå. - Tyckte vi på det stora hela svarade för en taktiskt sett mycket väl genomförd match, menade tränarparet Krister Nordkvist/Ulf Karlsson.

PITEÅ2008-09-08 06:00
Hemmalaget öppnade initiativrikt och lyckades skaka fram några riktigt fina chanser mot Skellefteås målvakt Mladen Galambos.Lobb ledde till ledning
Efter 17 spelade minuter kunde Infjärdens anfallare Stefan Marklund lobba in 1-0-målet bakom Galambos.- Stefan är en otrolig tillgång för oss i och med hans eminenta sätt att värdera olika situationer, berömde tränarduon Nordkvist/Karlsson.Gästerna kom dock ut som ett helt nytt lag i rond två och hemmamålvakten Richard Nordlunds storspel var enda anledningen till att Infjärden fortfarande var med i matchen efter halva andra rundan. Lewis kvitterade
Richard avvärjde bland annat Dan Burlins straffspark med en elegant enhandsräddning i matchminut 53.Skellefteå skulle dock slutligen lyckas överlista Nordlund, när Morris Lewis kvitterade till 1-1 med 20 minuter kvar på matchklockan.Nordlund och Marklund bäst
Trots chanser åt båda håll i matchens slutskede fick båda lagen nöja sig med en poäng vardera, vilket får ses som rättvist, när de spelmässigt förde var sin halvlek.- Skellefteå skapade mycket i andra halvlek, lite för mycket visade det sig. Vi måste dock vara nöjda med en pinne, summerade hemmalagets tränarpar.Infjärdens främsta spelare var målvakten Richard Nordlund och anfallaren Stefan Marklund.Division II NorrlandINFJÄRDEN-SKELLEFTEÅ 1-1 (1-0)Målen, Infjärden: Stefan Marklund.