Munksund störde suveränen

Munksund SSK:s brandman Martin Carlsson såg till att släcka Storfors AIK:s segerfunderingar i prestigeladdat derby. Carlssons två framspelningar ledde fram till en poäng och slutresultatet 2–2.

FRONTFIGUR. Matchens lirare Martin Carlsson flankeras av målskyttarna Daniel Bergstedt (till vänster) och Munksunds spelande tränare Petter Svärdsudd.

Piteå2013-06-25 06:00

Tre minuter före full tid ledde Munksund sensationellt med 2–0, men Storfors Hampus Hedqvist och Alexander Lindahl såg till att bärga en poäng till Storfors. Serieledaren Storfors ståtar fortfarande med en nolla i förlustkolumnen.

– Surt att tappa segern i slutminuterna, summerade MSSK:s Martin Carlsson efter lagets toppinsats mot serieledaren.

35-årige Carlsson var planens gigant med två smarta framspelningar.

1–0 serverade Martin till inhoppande spelande tränaren Petter Svärdsudd i den 54:e minuten.

– Man gör ju allt, för att tränaren ska trivas på planen, skrattade Martin efter drabbningen.

2–0 var en vänsterhörna. Givetvis lagd av matchens frontfigur. Mittfältaren Daniel Bergstedt var sist på bollen i röran framför SAIK-målet.

– Uppfattade inte först vem som styrde in bollen i målet, antydde räddningsledare Carlsson, men mål blev det ju och Storfors i brygga.

Munksund är för övrigt före detta Skellefteåkillen Martin Carlssons fjärde klubb i piteorten.

Tre minuter före full tid reducerade Storfors till 1–2 genom mittfältaren Hampus Hedqvist.

– Hoppet fanns ju på oavgjort i en slätstruken kamp, menade SAIK-bossen Christer Sundqvist.

En minut före full tid prickade SAIK:s Alexander Lindahl grant in en frispark i vänstra krysset bakom Munksunds duktige målvakt Jonatan Ullberg.

– Lite av rättvisa skipades vid kvitteringen, men vi stod för en slätstruken insats kampmässigt, avslutade tränare Sundqvist, som snart får ta semester med överlägsen ledning i söderfyran.

Munksund–Storfors 2–2

Målen, Munksund: Petter Svärdsudd och Daniel Bergstedt. Storfors: Hampus Hedqvist och Alexander Lindahl.