MSSK tog hem en av två

Gångna helgen bjöd på ömsom vin, ömsom vatten för Munksund/Skuthamns hockeytjejer. Under lördagen betvingades AIK efter en riktig kämpainsats, men i gårdagens match mot Ormsta stod inte laget att känna igen.

Piteå2010-10-11 06:00
I lördagsmatchen mot AIK visade Munksund/S att laget verkligen ville ta revansch för förra helgens två förluster. Efter 20 minuters spel hade hemmalaget gått ifrån till en 2-0-ledning efter mål av Anna Hansson och Agnes Lundgren. Andra perioden blev mållös, men i inledningen av den tredje drygade Josefine Åström ut ledningen till 3-0 Slutresultatet spikades slutligen till 4-2. Rasade i andra
- Det var en oerhört viktig vinst mot AIK, ett lag som inte är vad det en gång varit, men dock etablerat på den här nivån, menade Munksunds tränare Roland Backlund och Jörgen Jönsson. I Ormsta-matchen låg Munksund under med 1-3 efter första rundan, men det stora raset kom i period två, när gästerna kunde gå ifrån till 8-1. Ormsta gjorde även två mål i den avslutande akten innan Sofie Bergström kunde pricka in ett reduceringsmål till 2-10. Studsade emot
- Vi visste att Ormsta var bra och när vi inte kom upp till vår normala kapacitet skenade siffrorna iväg. Vi vann skotten i andra perioden, men de gjorde fem mål på oss och hade studsarna med sig, summerade tränarduon Backlund/Jönsson. Munksunds främsta spelare mot AIK var målvakten Sara Sundqvist, anfallarna Emelie Jönsson, Rebecca Stenberg och Agnes Lundgren. Mot Ormsta kom ingen upp till normal nivå.