Mia Nilsson ersatte syrran - och gjorde två mål

Inhopp i den 71 minuten och ett vackert nickmål i den 77 av Piteå IF:s Mia Nilsson.  Ett mål som ledde fram till 4-0 för Piteå IF i segermatchen mot Sundsvall DFF. - Mari Lundquists högerhörna vid första stolpen landade perfekt på pannan. Visst var det härligt få kliva in i matchen och omgående sätta dit 4-0, sa Piteå IF:s effektiva inhoppare.  Ett inhopp på lillasyster Sanne Nilssons bekostnad.

SEGERSYSKON. Sanne Nilsson blev ersatt av  Mia Nilsson - som gjorde två mål under sitt inhopp.

SEGERSYSKON. Sanne Nilsson blev ersatt av Mia Nilsson - som gjorde två mål under sitt inhopp.

PITEÅ2008-10-13 06:00
- Extra kul att Mia får göra mål och dessutom två, berömde "lillsyrran" den 20-åriga Sanne Nilsson sin ett år äldre syster Mia. Matchens avslutande 6-0-mål var dessutom Mias i den 87 minuten. Från drygt 20 meters håll pricksköt Mia bollen invid Sundsvallsmålvakten Karin Nordins vänstra stolpe.- Jag fick god tid på mig. Bollen smet in tätt intill stolproten, berättade storasyster Mia, som gör sin andra säsong i Piteå IF liksom Sanne Nilsson. Tidigare härjade syskonen i Infjärdens färger.Ska avgöra nästa helg
- Mia har en enastående träff på bollen. Målet ingen lyckoträff på något sätt. Hon har nog lagets bästa tillslag på liggande boll, berömde PIF-tränaren Håkan Norberg.Syskonen Nilsson har tränat fotboll från barnsben med pappan Gert som rådgivare och pådrivare. 46-årige Gert en tuff och hårdför mittfältare i Hemmingsmarks IF under 80- och 90-talen och några år i Skellefteå AIK:s fotboll.Trots Mias två mål mot Sundsvall och totalt tre i årets serie är lillsyrran Sanne strået vassare med sina sex mål.- Vi ska avgöra detta nästa helg med seger mot Västerås BK, sa en samstämmig duo Mia och Sanne Nilsson, som siktar mot allsvenskan kommande säsong.