Marta på spelhumör

Världartisten Marta Vieira da Silva beskådades, beundrades och assisterade, då hennes Tyresö vann med 5-1 mot ett väl kämpande Piteå IF, som vägrade att spela igelkottsförsvar.
Visserligen gjorde Marta inga mål, men tre utsökta framspelningar som bäddade för Tyresös målskyttar.

Målskytt. Kirsten Van de Ven gjorde två mål i matchen. Foto: Petra Isaksson

Piteå2012-08-27 06:00

Piteå IF hade för avsikt att bjuda storpubliken - drygt 2.200 åskådare - på propagandafotboll.

I den sjätte minuten skapade Hanna Pettersson ett drömläge att göra 1-0 efter omställning. Hennes osjälviska passning rakt in i planen räddades före mållinjen av Tyresös Karin Lissel.

- Piteås utmärkta målchans i början av matchen visade att laget inte alls tänkte backa hem, menade Tony Gustavsson, Tyresös tränare.

Efter Piteås tilltalande inledning trasslade sig Tyresös Kirsten van de Ven fram
i vänsterposition och pricksköt 1-0 vid första stolpen utan chans för PIF-målisen Maria Rönnbäck. Tid: 15 minuter.

Kanonräddningen
- Ett av våra många klassmål, sa tränare Gustavsson.

Sju minuter efter 0-1 stal löpstarka Jennifer Nobis bollen framför Tyresös mittförsvar och skarvade in 1-1 till piteåpublikens enorma jubel.

Ann-Mari Dovlands finurliga inspel bäddade för Jennifers Nobis påpassliga avslut.

1-2 i den 28:e minuten av Kirsten van de Ven var något av en kalldusch för Piteå efter kanonräddning av Maria Rönnbäck. Returen prickades retfullt in efter svag städning av PIF-försvaret.

Matchen dog
Fyra minuter före pausdrickat bjöds Madelaine Edlund fritt fram i centrum av planen och rundade en chanslös Maria Rönnbäck och rullade in 1-3.

- Matchen dog väl en smula vid 1-3-målet, menade PIF-tränaren Stellan Carlsson.

I andra halvleken defilerade Tyresö fram till "femettan" genom två mål av Caroline Seger. Assistenten bakom målen var Marta, som på ett generöst sätt lirade fram sina världsartister i Tyresö.

Matchens och Piteå IF:s stora behållning var vänsterspelaren Ann-Mari Dovland, som gjorde sin bästa insats hos rödvitt. Jennifer Nobis respektlös i sitt agerande.
I mål stod Maria Rönnbäck för en fullgod insats. En riktig tuffing i närspelet med väl avvägda utrusningar.