Makumbu avgjorde för Boden i DM

Planens mest dominerande spelare, Bodens BK:s Destin Makumbu, placerade med en väl avvägd volleyavslutning 0-1 bakom Piteå IF:s målvakt Fredrik Enberg.  0-1 (0-1) blev dessutom slutresultatet. Målet gav Bodens BK avancemang till DM-finalen mot endera Gällivare/Malmberget alternativt IFK Luleå.

BBK-västerås
Destin Makumbu

BBK-västerås Destin Makumbu

PITEÅ2007-07-23 01:45
Ett långt svepande inlägg från högerkanten av Patric Nordin fann den offensive ytterbacken Destin Makumbu inne i Piteå straffområde i den 33 minuten.- Destin har funnit en idealposition på ytterbacksplats. Kan följa upp anfallen oftare från sitt kantspel. Ingen tillfällighet att han avgjorde den här kampen, erkände BBK:s tränare Per Gidlund.Boden startade matchen mycket förtroendeingivande den första kvarten, men laget mojnade liksom vinden över Kvarnvallens IP i Piteå. Intressanta nyförvärv
Extra intressant var att beskåda de två nyförvärven och brödraduon från Portugal. Eldon Martins agerade toppforward och Rosalino Martins placerades som kantspelare till vänster.Rosalino byttes ut i den 72 minuten mot Mats Selberg. Portugisen "dog" i andra halvleken efter en tveksam första runda.Brodern Eldon Martins hade fått sig tilldelad en spetsroll i anfallet och inledde förtroendeingivande, men tappade skärpan ju längre matchen led.Strategen Destin
- Intressanta förvärv som säkerligen blir goda tillskott i laget, menade tränaren Per Gidlund.BBK:s bästa spelare var backen och strategen Destin Makumbu, som ägde sin del av planen. Brent Fisher en mittfältare med ett bra spelhuvud. Högerbreddaren Pascal Ebigbo en snabb rackare med utsökt teknik och snabbhet i steget.Piteå stod upp
Piteå IF ska ha all heder av matchen. Mittfältaren Per Åström bar upp mittfältet med sin placeringssäkerhet. Det centrala backparet Anders Sandlund och Samuel Berggren slet kopiöst i försvarsjobbet.- Synd att vi eventuellt tappar såväl Per Åström och Anders Sandlund under hösten. Per ska göra utlandspraktik på Irland och Anders är ett tillfälligt lån, sa Piteås tränare Leif Strand.Målet, Bodens BK: Destin Makumbu.