Magiskt slut ger Kiruna kval

Det osannolika matchslutet innebär kvalspel för Kiruna FF.  Underläge med 0-2 i paus mot Infjärden. En spelare utvisad i den 77:e matchminuten. Trots 0-2-resultet 13 minuter före full tid och utdelat rött kort för Kirunas inhoppare Fredrik Johansson kunde Kiruna plocka hem en pinne genom att spela 2-2 (2-0) mot hemmalaget Infjärden.

PITEÅ2007-10-08 01:45
I matchens slutsekunder tilldömdes Kiruna FF en straffspark sen Jonas Kuorak hakats upp i friläge vid målgårdslinjen.KFF-tränaren Carl-Johan Mäki lät rutinerade Henrik Hannu ta hand om straffsparken.- Kände en otrolig press på att prestera ett kvitteringsmål, sa 31-årige lagkaptenen Hannu.Straffsparken träffade stolpens insida och därefter ryggen på Infjärdens utmärkte målvakt Rickard Nordlund.- Vilken känsla att se bollen lägga sig till rätta bakom mållinjen, erkände en lättad Henrik Hannu, som under säsongen återvänt till Kiruna FF efter sex års spel i Norge.Kero togs ut från målet
De avslutande 5 minuterna av matchen tillät tränare Mäki målvakten Petter Kero att husera fritt inom Infjärdens straffområde. Ett friskt vågat taktiskt drag, som kom att skapa stor oro i Infjärdens försvarslinjer.Ytterst nära var dock ISK:s Henrik Larsson att punktera tillställningen under Petter Keros offensiva utflykt. Nu missade Larsson det öppna målet och Kiruna fortsatte sin lyckade offensiva anstormning.- Vi hade möjlighet att stänga tillställningen med såväl 2-0 som 2-1, men mäktade inte med avgörandet, menade Infjärdens tränare Ulf Karlsson, som tillsammans med huvudtränaren Christer Nordqvist återigen räddat kvar Infjärden i division II med prestigeladdade derbyn nästa säsong mot Piteå IF.Reduceringen 1-2 var till stor del inhopparen Don Lönnelids förtjänst. Sunnanå i kvalet
Ett genombrott på högerkanten följt av ett distinkt skott i överliggaren droppade ned på mållinjen framför Jonas Kuoraks fötter i den 79 minuten. Två minuter efter Fredrik Johanssons utvisning.- Vi har stått för grymt bra andra halvlekar under säsongen. Vilken moral att hämta upp 0-2 med en man mindre på planen, menade en helnöjd Carl-Johan Mäki, som ser fram mot kvalspel mot Sunnanå. Första halvleken gick helt i Infjärdens tecken. Laget tog välförtjänt ledningen genom Henrik Larsson i den 18 minuten. Två minuter före pausdrickat utökade ISK till 2-0 genom duktige mittfältaren Anders Lundgren. 2-0 till hemmalaget var helt logiskt med tanke på spelövertaget.- Vårt lag visade ingen energi i första halvleken. Energin togs fram i det lyckade matchslutet, avslutade en helnöjd Carl-Johan Mäki, FF-tränaren.Oavgjort resultat var ett krav för Kiruna, då IFK Sundsvall samtidigt slog Luleå FF med 4-3, vilket innebar att Kiruna räddade kvalspel med en 20 poäng. En poäng till godo på IFK Sundsvall.
Målen:
1-0 (18) Henrik Larsson, 2-0 (43) Anders Lundgren, 2-1 (79) Jonas Kuorak, 2-2 (90) Henrik Hannu (straff).