Länets andra inomhushall för fotboll är invigd

- Förhoppningsvis ska ett framtida elitlag i Piteå kunna byggas upp med egna förmågor, menade Piteå kommuns fritidschef Hans Hansson, då länets andra fotbollshall invigdes i Bergsviken.

PITEÅ2006-12-19 06:00
Piteås kommunalråd Peter Roslund tog hand om invigningsproceduren och påpekade att de klart förbättrade träningsmöjligheterna bör kunna lyfta kvaliteten på kommunens fotbollsutövare. Roslund för övrigt en mycket intresserad åskådare som följer såväl herr- som damfotbollen.
- Hallen har tidigare varit föremål för AMU-utbildningar. När hallen blev ledig funderade vi länge på om idrotten kunde flytta in i lokalerna. En investering i storleksordningen fem miljoner skapade sedan utomordentliga möjligheter för fotbollsträning, avslutade ett mycket nöjt kommunalråd.

Toppkvalité på gräset
Länets första och enda fotbollshall finns på Arcusområdet i Luleå.
Den håller fullstora mått.
Bergsvikens hall i Piteå håller måtten 55x24 meter och lär vara fulltecknad från morgon till kväll under vinterperioden. Konstgräsets kvalitet är av senaste snitt. Borås Arena, Elfsborgs hemmaplan, och Norrporten Arena i Sundsvall äger samma underlag som Bergsvikens.
- Vi diskuterar, för övrigt, att starta ett fotbollshögstadium i de före detta klassrummen i byggnaden. Matsalar och övrig utrustning, som skolan behöver, finns ju i Bergsviksskolan som ligger granne med hallen, avslöjade fritidschefen Hans Hansson.
Kommunen ser detta som ett bra tillfälle att integrera undervisning med fotbollsträning. En utveckling, som den svenska skolan mer och mer siktar in sig på, för att skapa såväl hög studiemotivation som duktiga idrottsutövare.
- Vilken enastående anläggning, uttryckte sig 77-årige Alf Sundqvist, före detta
spelare i Storfors AIK, som tillsammans med Infjärdens drivande kraft, jämngamle Ivan Karlsson, inspekterade Piteås nya fotbollshall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om