Lagkaptenen visade vägen

I Piteås unga fotbollsgäng är en rutinerad fältherre som Victor Brännström guld värd. I lördagens möte med Sollefteå klev han dessutom fram och blev matchvinnare med kampens enda mål.

PIF herrar. Pontus Lundström, Erik Sundström och Victor Brännström, Piteå IF
Foto: Roland S Lundström

PIF herrar. Pontus Lundström, Erik Sundström och Victor Brännström, Piteå IF Foto: Roland S Lundström

Foto: Roland S Lundström

Piteå2011-06-20 06:00

Hemmalaget Piteå startade matchen optimistiskt och lyckades vaska fram ett antal halvchanser mot en för dagen strålande Kristofer Block i Sollefteås mål.

Gästerna var på intet sätt ofarliga i sina framstötar, samtidigt som Piteå låg för långt ifrån i markeringsspelet i den egna boxen. Hemmamålvakten Richard Nordlund visade dock som så många gånger förr vilken skicklig målvakt han är.

Mycket tack vare två duktiga målvakter var matchen mållös efter 45 minuters spel.

- Tyckte vi slarvade en hel del och uppträdde lite passivt i vissa lägen. Samtidigt försökte vi vara kreativa och skapade också en del i offensiven, menade Piteåtränaren Anders Wallerström.

Brännström slog till
Fyra minuter in på andra rundan bröts det målmässiga dödläget, när Niclas Nilsson elegant dribblade bort tre motståndare och serverade kaptenen Victor Brännström, som enkelt kunde vinkla in segermålet.

- Jag är jätteglad över segern, men det finns fortfarande mycket att jobba på. Vi måste bland annat få spelarna att vara rakare och våga ställa högre krav på varandra.

Piteås främsta spelare var målvakten Richard Nordlund, som svarade för en
direkt matchavgörande dubbelräddning, när Sollefteå tryckte på som bäst för en kvittering i andra halvlek. Nordlund sprider ett välbehövligt lugn i det unga
Piteålaget med sin pondus. Beröm förtjänar även offensive Johan Jonsson, som efter ett antal matcher med Storfors i division III, nu fick chansen från start och verkligen tog den.

Fotboll, division III fotboll:
Piteå IF-Sollefteå1-0 (0-0)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om