Klent Piteå utklassat på hemmaplan

Kirunas stabila laginsats tillsammans med Piteås minst sagt veka agerande bäddade för gästernas 8-1-seger (4-0, 3-0, 1-1) i division I-hockeyn. - Måste erkänna att det gick lättare än jag vågat hoppas på innan nedsläpp, avslöjade Kirunatränaren Jan-Åke Tiensuu.

VAD HÄNDE? Piteåtränare Igor Matushkin hade en del att fundera på.

PITEÅ2007-11-15 01:45
Kiruna fick en riktig drömstart på drabbningen, när Joakim Fredriksson i numerärt underläge prickade in 1-0 bakom Johan Åström i hemmaburen.Notoriske målskytten Andreas Nyberg överlistade två gånger om Åström i Piteås mål och kunde därmed ge gästerna en 3-0-ledning.Fem sekunder före pausvilan drygade Joel Fredriksson ut ledningen till 4-0.Målvaktsbyte
Hemmalaget gjorde i periodpausen ett målvaktsbyte och in kom Henri Launonen, som dock tvingades vittja nätmaskorna redan efter att drygt sex minuter passerat av mittrundan. Återigen föll målet i spel fyra mot fem och målskytt för gästerna var Magnus Sandström.Gästerna kunde av bara farten även skicka in 6-0 och 7-0 genom Joel Törmä och Ilkka Saarela.Hemmalaget stod inte alls att känna igen och det var många år sedan Piteå uppträdde så passivt på hemmais.Edlund visade vilja
1.01 in i tredje perioden prickade Ilkka Saarela in 8-0 bakom en fullständigt utlämnad Henri Launonen i Piteås mål.Fredrik Edlund, som var den hemmaspelare som visade bäst vilja sett över 60 minuters spel kunde tre minuter senare göra Piteås tröstmål, när han höll sig framme i numerärt överläge.- Tyckte vi svarade för vår främsta insats för säsongen. Vi har gjort bra perioder tidigare, men idag svarade vi för tre mycket stabila rundor, menade Kirunas tränare Jan-Åke Tiensuu.Kirunas främsta spelare var säkre målvakten Fredrik Alcén, anfallarna Andreas Nyberg, kedjan bestående av Joel Fredriksson, Joel Törmä och Joakim Fredriksson.Hos Piteå förtjänar endast forwarden Fredrik Edlund godkänt betyg.Målen, Kiruna: Andreas Nyberg 2, Ilkka Saarela 2, Joakim Fredriksson, Joel Fredriksson, Magnus Sandström och Joel Törmä.Piteå: Fredrik Edlund.